Berane Bobketsi traže trećeg Amerikanca

Berane Bobketsi imaju plan da u narednoj sezoni, debitantskoj u Prvoj A Erste ligi, igraju važnu ulogu u crnogorskoj košarkaškoj eliti.
Prema riječima vlasnika i generalnog menadžera kluba, Amerikanca Erika Belamija, plan je da se formira konkurentan tim.

“Tokom prošle sezone imali smo dva sjajna američka igrača, Erika Hauela i Vilijama Tolfrija. Plan je da dovedemo trećeg, da nastavimo da izmirujemo sve obaveze uredno prema igračima, da budemo prilika za lokalne talente i most ka projektu koji vodimo u SAD, Bridžvoter akademiji. Naša filozofija nije da otpuštamo igrače tokom sezone, nego da napredujemo i učimo”, rekao je Belami.

Amerikanac, bivši finansijer gusinjskog Stršljena, više puta je tokom sezone dolazio u Berane i pratio mečeve tima. Ekipa je bila dominantna u Prvoj B ligi, prenosi Cdm.

“Moramo ostati na istom kursu. Imamo podršku i odličnu saradnju sa ambasadom SAD u Podgorici, Američkim uglom, lokalnom samoupravom. Želimo da budemo sigurno utočište za lokalne talente, jer na sjeveru Crne Gore košarka se voli i strastveno prati”, rekao je Belami.

Interesantno, Belami je odlučio da ekipa dobije ime ,,Bobkets“ (eng. ris) jer je to bilo ime njegove srednjoškolske ekipe u Sjevernoj Karolini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *