Crna Gora sa šest sportista na Univerzijadi

Crnu Goru će na Ljetnjoj Univerzijadi u Tajpeju, koja počinje danas i trajaće do 30. avgusta, predstavljati šest sportista, koji će se nadmetati u džudou i atletici, prenosi Pobjeda.

Od crnogorskih sportista nastupiće džudisti Balša Sinanović (do 73), Ivana Šunjević (do 63), Lazar Daković (+100, open) i Jovana Nikić (+78, open) i atletičari Marija Vuković (vis) i Tomaš Đurović (kugla).

Od crnogorskih sportista prvi će na borilište, već sjutra, Daković i Nikić, koji će u open kategoriji nastupiti i tri dana kasnije. Šunjević će se takmičiti 21. avgusta, dok će dan kasnije na tatami i Balša Sinanović. Đurović će kuglu bacati 23. avgusta, a posljednja će izaći na takmičenje Marija Vuković, jer su kvalifikacije visa 2 6. avgusta, dok je finale dva dana kasnije.

Na programu Univerzijade su 22 sporta, a očekuje se učešće više od 12.000 studenata sportista iz gotovo svih država članica Svjetske univerzitetske sportske federacije (FISU).

Univerzijada je, nakon Olimpijskih igara, najveće međunarodno multisportsko takmičenje, koje organizuje Međunarodna studentska sportska federacija, na kojoj učestvuju studenti sportisti.

Na prošloj Ljetnjoj Univerzijadi u Gvangžuu, učestvovalo je 12.875 sportista iz 143 zemlje koji su se takmičili u 21. sportu, odnosno u 272 discipline saopšteno je iz Studentskog sportskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *