Dječjoj bolnici još jedna donacija

Tri godine od osnivanja, Lovćen banka je Odjeljenju intenzivne terapije Instituta za bolesti djece (IBD) donirala električni bolnički krevet sa anti-dekubitalnim visokoelastičnim dušekom.

Svečana primopredaja obavljena je danas u Institutu za bolesti djece. Šef odjeljenja za marketing Lovćen banke Dejan Bojanić, kazao je kako je banka željela da da svoj skromni doprinos i na taj način pomogne funkcionisanje Odjeljenja intenzivne terapije Instituta za bolesti djece.

“Vjerujemo da će najsavremeniji bolnički krevet, pomoći pri efikasnijem zbrinjavanju malenih pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi”, rekao je Bojanić naglašavajući da društveno odgovorno poslovanje zauzima značajno mjesto u poslovanju banke.
Bojanić je obećao da će sličnih donacije biti još više.

Krevet ima četiri motora za električno podešavanje visine i položaja tijela. Podešavanje se obavlja pomoću komandi koje se nalaze na spoljasnjoj i unutrasnjoj strani bočne stranice kreveta, kao i preko ručne kontrolne table, prenose mediji.

U ime Instituta za bolesti djece i Kliničkog centra Crne Gore na vrijednoj donaciji zahvalio se dr Draško Nikčević, direktor Pedijatrijske klinike IBD-a. On je u ime KCCG Bojaniću uručio zahvalnicu.

“Posebno me je obradovalo što ste, za vas radosne trenutke, kao što su tri godine od osnivanja banke, odlučili da proslavite zajedno sa nama, čime ujedno šaljete poruku da je lični uspjeh manje vrijedan ukoliko nije na dobrobiti drugih, u ovom slučaju pacijenata Odjeljenja intenzivne terapije“ kazao je Nikčević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *