Intervju Vulević Vuk: Cilj je Prva liga

Ekipa portala Mladi Berana razgovarala je sa Vulević Vukom, fudbalerom Berana. Sa njim smo pričali o očekivanjima za naredni fudbalski šampionat koji počinje u nedjelju, o situaciji u FK Berane, rekonstrukciji istočne tribine, ličnim planovima.

 

Vuče, pri kraju su pripreme za novi fudbalski šampionat koji startuje u nedjelju, 12.08. Kakvi su prvi utisci i jeste li zadovoljni sa odrađenim?

 

Mislim da smo u potpunosti spremni za ovogodišnji šampionat. Od 5. jula kada smo počeli sa pripremama, svaki igrač dao je maksimum kako bi ispunio sve zahtjeve koje je postavio šef stručnog štaba Ivica Ćulafić. Radili smo naporno, često i dva puta dnevno, kako bi se na adekvatan način spremili za ovogodišnje takmičenje u Drugoj ligi koje mnogi najavljuju kao najkvalitetnije od osnivanja lige.

 

Ove godine Druga liga Crne Gore biće itekako zanimljiva. Nekoliko bivših prvoligaških klubova takmičiće se za šampioski pehar koji garantuje povratak među društvo najboljih. Kakvi su planovi FK Berane za predstojeću sezonu i može li se u Beranama opet gledati prvoligaški fudbal?

 

Definitivno je Druga liga ove godine veliki izazov. FK Berane ima mladu ali perspektivnu ekipu koja ima najveće ciljeve. Zadržali smo kostur ekipe koja je prošle godine igrala dobar fudbal. Moram istaći da imamo najmlađu ekipu čiji je prosjek samo 19 godina ali to nam ne smije biti opravdanje već dodatni motiv da pružimo više od ostalih. Ovu ekipu krasni nevjerovatno zajedništvo, možda i zbog činjenice što je svaki igrač rođeni Beranac, pa sam siguran da ćemo svi zajedno dati 110% da učinimo da Berane bude tamo gdje zaslužuje da bude, a to je Prva liga.

 

Berane će u nedjelju biti gost novom drugoligašu, ekipi Mladosti Lješkopolje koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule. Šta očekujete od te utakmice? Sigurno je i dodatni motiv što će se utakmica igrati na našem najboljem stadionu, pod Goricom?

 

Berane će ove godine gledati svakog protivnika istim očima. To znači da ćemo biti okrenuti samo našoj  igri, težićemo da budemo najbolji i siguran sam da u tom slučaju niko neće imati šansu da nas savlada. Ekipi Mladosti sigurno dugujemo respekt ali nadam se da ćemo se sa stadiona pod Goricom vratiti sa tri boda.

 

Kakva je situacija u klubu? Imaju li igrači sve uslove da na adekvatan način brane bijelo-plave boje?

Kao što je poznato, klub je u procesu konsolidacije. Sigurno je da se osjeća pomak u svim strukturama kluba i mogu reći da mi igrači osjećamo podršku. Pozvao bih ovom prilikom sve Berance da isprate svaku utakmicu našeg mladog tima, da nam daju vjetar u leđa jer sigurno da bez njihove pomoći ne možemo napraviti dobar rezultat. U toku je rekonstrukcija istočne tribine, pa će Berane ubrzo dobiti stadion koji će odgovarati svim evropskim standardima.

 

Vuče, kakvi su tvoji lični planovi za ovu godinu i gdje vidiš sebe u narednom periodu?

 

Mislim da bi ova sezona mogla da bude prekretnica, kako za mene tako i za FK Berane. Mislim da je u ovom trenutku Berane mjesto gdje mogu još dosta da napredujem. Nadam se dobrim partijama, golovima i asistencijama ali ispred svega postavio sam cilj sebi a to je da FK Berane sljedeće godine nastupa u Prvoj ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *