Korisna iskustva preduzetnika Slovenije

Crnogorski privrednici mogu mnogo da nauče od svojih slovenačkih kolega naročito kada su u pitanju oblasti ekonomije i privrede, posebno u dijelu razvoja malih i srednjih preduzeća, kazala je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam zajedno sa crnogorskom delegacijom privrednika i predstavnika drugih institucija u prilici da prisustvujem 50. celjskom Sajmu male privrede i preduzetništva”, kazala je Sekulić na otvaranju izložbenog prostora crnogorskih privrednika na sajmu, prenosi RTCG.

Ona je ocijenila da je Slovenija idealna država od koje se mnogo toga može naučiti u oblasti i ekonomije, i privrede, posebno u dijelu razvoja malih i srednjih preduzeća.

Prema njenim riječima, i za državnu upravu postoji prostor da dosta nauči od slovenačkih kolega u dijelu kreiranja ambijenta za razvoj malih i srednih preduzeća.

“Sa druge strane, i naši privrednici itekako mogu da nauče od svojih slovenačkih kolega kako se pokreće biznis, kako se taj biznis održava, kako da ostanu konkurentni i sada, u uslovima kada je Slovenija članica Evropske unije”, kazala je Sekulić.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, sajam u Celju ocijenila kao veoma koristan i izrazila očekivanja da će crnogorski privrednici korisno upotrijebiti provedeno vrijeme u Sloveniji, kako bi stekli što veći broj kontakata i uspostavili neke oblike saradnje sa svojim slovenačkim kolegama.

Oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih sektora, među kojima je najveći broj onih iz prehrambene i prerađivačke industrije, kao i uslužnih djelatnosti, predstaviće u narednim danima svoje proizvode i usluge na celjskom Sajmu preduzetništva.

Saopšteno je da će na Sajmu, osim proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *