“Lavice” od danas u pogonu

Rukometašice Crne Gore zvanično će danas početi pripreme za prva dva kvalifikaciona duela za odlazak na prvenstvo Evrope 2018. godine.Prvi meč „crvene” očekuje 28. septembra u Baru sa Slovačkom, a 1. oktobra sa Italijom u Breši.

Selektor Dragan Adžić za predstojeće obaveze pozvao je: (golmane) Marinu Rajčić, Almu Hasanić, Ljubicu Nenezić, (krila) Majdu Mehmedović, Ivonu Pavićević, Branku Konatar, Dijanu Ujkić, (bekove) Milenu Raičević, Đurđinu Jauković, Itanu Grbić, Jelenu Despotović, Đurđinu Malović, Sanju Premović, (pivote) Emu Ramusović, Bobanu Klikovac, Tatjanu Brnović i kadetkinju Ivanu Godeč. Rezerve su: Nikolina Knežević, Ivana Novaković, Tea Marinović i Anastasija Babović.

Situacija za mečeve evropskih kvalifikacija nije sjajna, Alma Hasanić, stigla iz Storhamara (Norveška), pod znakom je pitanja (povreda rebra), a rame i dalje muči Majdu Mehmedović, piše Pobjeda.

“Vidjećemo ko će igrati i vidjećemo da li je situacija, u odnosu na junski baraž sa Bjeloruskinjama, bolja. Zdravstveni bilten kod nekoliko igračica nije idealan, ali vjerujem da ćemo se i u ovom dijelu popraviti i da ćemo sa punom koncentracijom sačekati naredna dva rivala”, kazala je kapiten Milena Raičević.

Čekaju nas dvije najvažnije utakmice u kojima smo favoriti, svjesni da je, ipak, teren pravo mjerilo. Nadam se da ćemo opravdati ulogu u Baru i Breši. Istina, Slovačka i Italija nijesu evropske velesile, prosječne su selekcije, ali ,,lavice“ oprezno gledaju na naredne obaveze.

“Imali smo vremena da ih analiziramo, od sjutra više. Doduše, manje za pripremu u odnosu na junski baraž za Svjetsko prvenstvo. Ali, uz pravi pristup, možemo i taj dio nadomjestiti”, napomenula je Raičević.

Slovačka je u svakom segmentu bolja od Italije, zbog toga je u fokusu ova selekcija, koja je nedavno odigrala neriješeno sa Mađarskom.

“Slovačka je bolje rangirana od Italije, igrali smo sa njima prije nekoliko godina. Ali, sada su u boljem sastavu. Odigrali su neriješeno sa Mađaricama što nas poziva na maksimalan oprez. I Italija nas čeka u izmijenjenom sastavu, drugačijem u odnosu na prethodni ciklus, a koliko boljem vidjećemo”.

Milena polako hvata zalet, u mnogo boljem stanju je u odnosu na jun. Pokazala je to na posljednjem pripremnom turniru u Skoplju i turniru Regionalne lige u dresu Budućnosti.

“Osjećam se bolje, vjerujem da ću još više pomoći timu”.

Dobra stvar za igračice Budućnosti koje nastupaju za Crnu Goru je što će sa Slovačkom i Italijom odraditi „lijepu ruku“ za start Lige šampiona i prvi duel sa njemačkim predstavnikom.

“Nećemo imati mnogo vremena za klupske pripreme. Ali, do tada, samo su nam reprezentativne obaveze u fokusu, a istina je da kroz naredna dva meča možemo da podignemo formu”, zaključila je Raičević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *