Održana radionica za nezaposlene

FORS Montenegro organizovao je juče u Hotelu Berane predavanje i radionicu za nezaposlena lica.

Predavač na radionici, Srđan Vukčević, biznis trener i osnivač firme Blue Coach, istakao je da je cilj predavanja pružanje relevantnih informacija nezaposlenim licima o načinima traženja posla i trenutnoj tražnji na tržištu rada, prenosi Radio Berane.

„Tema radionice je karijerno savjetovanje za mlade ljude koji su nezaposleni u opštini Berane. Kroz niz predavanja i praktičnih vježbi, moja je ideja da im pomognem da se osposobe za bolje pronalaženje posla u budućnosti“, kazao je Vukčević.

Tamara Todorović, iz FORS Montenegra kazala je da projekat doprinosi zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenonih lica, kroz promovisanje koncepta društvenog preduzetništva kao sredstva stvaranja novih radnih mjesta.

„Projekat „Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori“, finansira se u sklopu Grant šeme „Mladi,žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“ koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ koji realizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Ova radionica je dio naših aktivnosti kojima jačamo kapacitete glavnih ciljnih grupa u projektu, kako bi oni postali konkurentniji na tržištu rada i razmislili o društvenom preduzetništvu kao mogućem načinu samozapošljavanja, koji u isto vrijeme stvara nova radna mjesta i rešava određene društvene probleme“, kazala je Todorović.

Projekat u Crnoj Gori realizuje FORS Montenegro u saradnji sa Udruženjem za kreativni razvoj “Slap” iz Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *