Opština se pridružila gonjenju Golubovića

Pravni zastupnik Opštine Berane i dva svjedoka saslušani su u okviru istrage protiv bivšeg predsjednika te opštine i odbornika DPS-a Vuke Golubovića, njegovog brata Milana Golubovića i bivših načelnika beranskog katastra Darka Mališića i Momčila Sajičića zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja gradsku kasu ,,olakšali“ za 532.590 eura, piše Pobjeda.

 

Osim njih, istragom su obuhvaćeni i vlasnik geodetske agencije Vučeta Mališić kao i vlasnik kompanije ,,Tehnostar“ Žarko Barjaktarović zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja. Prema nezvaničnim informacijama, pravni zastupnik beranske opštine pridružio se krivičnom gonjenju Vuke Golubovića i ostalih okrivljenih.

 

Prema navodima naredbe za istragu koju je potpisala tužiteljka Tatjana Žižić, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za ukupno 192.761 euro. Naime, Golubović je ugovorom iz 2011, bez pravnog osnova investitora kompaniju ,,Tehnostar izgradnja“ iz Berana oslobodio plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u iznosu od 28.273,26 eura.

 

“Golubović je kompaniju `Tehnostar izgradnja` kao investitora oslobodio plaćanja naknade pozivajući se neosnovano na odluku Skupštine opštine Berane koja se odnosi na GP `Izgradnja` Berane a kojom se ona oslobađa plaćanja ove naknade za izgradnju na drugoj katastarskoj parceli”, navodi se u naredbi. Golubović je po istom scenariju kompaniju `Tehnostar izgradnja` još u dva navrata oslobodio plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u iznosima od po 15.346,53 eura a sve na štetu beranske opštine.

 

Takođe, Golubović je, kako se navodi u Naredbi za istragu, septembra 2012.  zaklju čio Ugovor o cesiji na iznos od 57.200 eura sa kompanijom ,,Integral inžinjering“ koja je svoja potražovanja prema op- štini Berane ustupila preduzeću ,,Vihor“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *