Osam medalja za atletičare Lima

Članovi Atletskog kluba “Lim“ vratili su se sa osam osvojenih medalja, sa pojedinačnog i ekipnog prvenstva Crne Gore za pionire i pionirke, koje je proteklog vikenda održano u Baru, prenosi Radio Berane

Lazar Živković okitio se zlatom u trkama na 100 i 300 metara, dok je u trci na 60 metara osvojio bronzu. Ognjen Marsenić bio je najbolji u skoku u dalj, srebro je osvojio u trci na 60 metara, dok je u trkama na 100 i 300 metara bio treći. Maša Bubanja bila je druga u skoku u dalj.

Trener Atletskog kluba „Lim“ Zoran Jojić nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima svojih takmičara.

„Osim Lazara Živkovića ,koji je pionir, poveli smo ekipu takmičara koja po godinama pripada nižoj kategoriji mlađih pionira. Oni su osvojili medalje takmičeći se sa starijim atletičarima. Maša Bubanja je postigla rezultat vrijedan državnog rekorda u troskoku za mlađe pionire, ali joj zbog nedozvoljenog vjetra nije priznat“, kazao je Jojić.

Na takmičenju u Baru učestvovale su i Andrea Marsenić, koja je nastupila na 60 i 100 metara, skoku u dalj i troskoku i Milica Kocka, koja je trebala da se takmiči u skoku u dalj, troskoku i skoku u vis, ali je zbog povrede nastupila samo prvog dana takmičenja u disciplini skok u dalj.

Atletičari ovog kluba će, već narednog vikenda, učestvovati na Kupu Crne Gore za pionire i seniore u Danilovgradu, na kojem će se Lazar i Marija Živković takmičiti u seniorskoj, a Ognjen Marsenić i Maša Bubanja u pionirskoj konkurenciji .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *