Terminala skoro 1.000, a nadležni ćute

U Crnoj Gori trenutno ima skoro 1.000 rekvizita za klađenje, tzv. terminala koji su nelegalno postavljeni, podaci su višemjesečnog istraživanja, prenose Dnevne novine.

Kako je nedavno objavljeno na jednom crnogorskom portalu, na teritoriji Crne Gore u preko 200 lokala, kafanama, čak i domovima kulture, i penzionera, prodavniciama i dječijim igraonicama postavljeni terminali iako ne postoje ugovori o koncesijama.

Iako je Ustavni sud u februaru proglasio nezakonitim pravilnik Ministarstva finansija i na taj način zabranio klađenje u ugostiteljskim objektima nijedan državni organ nije ništa preduzeo da se odluka najveće sudske instance u državi sprovede. Ministarstvo finansija, Uprava za igre na sreću,

Uprava za inspekcijske poslove, Tužilaštvo i Uprava policije sa strane posmatraju kako se broj rekvizita po kafićima, domovima penzionera i igraonicama umnožava.

Sve je to dovelo do opšteg haosa i pravne anarhije u sektoru igara na sreću, a za sada su na suđenje dospjela dva bivša direktora Uprave za igre na sreću Aleksandar Moštrokol i Marko Ćulafić, koje država tereti za nesavjestan rad u službi.

Ipak, Moštrokol i Ćulafić su od iste te države nagrađeni privilegijama. Moštrokol je ustoličen za ambasadora, dok je Ćulafić dobio stan pod povoljnim uslovima od države.

Haos u sektoru igara na sreću traje osam godina, a u tom periodu su se promijenila četiri ministra finansija, a isto toliko i direktora Uprave za igre na sreću.

Na upite ranije upućenim Uprave za igre na sreću i Tužilaštvu niko i dalje ne odgovara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *