Todorović: Forma ide uzlaznom putanjom

 

Muška seniorska košarkaška reprezentacija u petak i subotu učestvovaće na turniru u Istanbulu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza. Na turniru će, osim crnogorske i selekcije domaćina, učestvovati i Ukrajina. Krilni centar crnogorske reprezentacije, Marko Todorović kazao je da i predstojeće utakmice u Istanbulu žele da iskoriste na najbolji način.

Prethodno će danas odigrati meč zatvorenog tipa protiv reprezentacije Turske, prenosi RTCG.

 

Izabranicima selektora Bogdana Tanjevića turnir je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti odigrano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

 

Krilni centar crnogorske reprezentacije, Marko Todorović kazao je da i predstojeće utakmice u Istanbulu žele da iskoriste na najbolji način.

 

“Kao i u svakom duelu idemo na pobjedu, ali najvažnije je da budemo spremni za početak Evropskog prvenstva. Nijesmo zadovoljni rezultatima u dosadašnjem dijelu priprema, ali jesmo činjenicom da forma ide uzlaznom putanjom. Vjerujem da će u Istanbulu naša igra biti na višem nivou nego u Tuluzu i da ćemo nastaviti da gradimo formu za ono što je najvažnije, a to je početak EuroBasketa”, kazao je Todorović.

 

U dosadašnjem dijelu pripremnog perioda crnogorski košarkaši savladali su Belgiju u Tuluzu, gdje su poraženi od Italije i Francuske.

 

U prvim provjerama, u Beogradu nakon priprema na Zlatiboru, poraženi su od Grčke i domaćina Srbije.

 

Duel zatvorenog tipa protiv Turske u srijedu i turnir u Istanbulu biće crnogorskoj selekciji posljednje provjere uoči puta u Rumuniju, koji je planiran za 30. avgust.

 

Todorović je kazao da ne razmišljaju previše o protivnicima u grupi u Klužu, u kojoj su pored domaćina Rumunije, selekcije Španije, Hrvatske, Češke i Mađarske.

 

“Sada je najvažnije da iskoristimo preostale mečeve na najbolji mogući način jer smo u završnoj fazi priprema. Intezitet treninga vjerovatno neće biti na tako visokom nivou kao što je bilo do sada, jer moramo da budemo svježi za 1. septembar i premijerni meč protiv Španije. To će biti najteža utakmica u grupi, ali koliko za nas, toliko i za njih. Idemo sa željom da se prikažemo u najboljem svjetlu i da ostvarimo pobjedu u svim duelima, a ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati u Rumuniji”, rekao je Todorović.

 

On smatra da crnogorski košarkaši, ukoliko budu igrali onako kako to od njih zahtijeva stručni štab, mogu se suprostaviti svim rivalima.

 

“Analiziraćemo rivale u grupi kada za to dođe vrijeme, a do tada je najvažnije da dostignemo željeni nivo forme”, zaključio je Todorović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *