Tri prirodna lijeka za grčeve u mišićima

Grčenje mišiće veoma je neprijatno i bolno. Oni koji imaju problema sa grčenjem mišića često se bude usred noći zbog bolova, a pojedine svakodnevne aktivnosti izbjegavaju da rade plašeći se da ne izazovu bol. Ako ste i vi među njima, ova tri prirodna lijeka mogu da vam olakšaju svakodnevicu, prenose Vijesti.

1. Hrana bogata kalijumom

Jedan od najčešćih uzroka grčenja mišića jeste nedostatak kalijuma u organizmu. Da bi uravnotežili nivoe ovog vrijednog minerala jedite hranu bogatu njime kao što su banana i krompir.

Možete da povećate nivo kalijuma i ukoliko redovno pijete toplu vodu u koju ste dodali kašiku jabukovog sirćeta i kašiku domaćeg meda.

2. Krećite se

Do grčenja u mišićima može da dođe i zbog nedostatka kretanja, odnosno višesatnog sjedenja ili ležanja u istoj pozi. Najlogičniji odgovor takvoj vrsti grčeva je fizička aktivnost.

Ne zaboravite se baviti nekom fizičkom aktivnošću, šetajte, a kada ste prikovani za kancelariju – ustajte svakih dvadesetak minuta, rastegnite se i nastavite s poslom.

3. Tople obloge

Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mjesta u trajanju od 15-tak sekundi, opustite mišić pa ponovite dok bol ne popusti. Uvijek možete da posegnete i za toplim oblogama, ili toplom kupkom koja će opustiti sve mišiće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *