Sigurno ne znate dokle su stigli junaci Game of Thrones kada je u pitanju obrazovanje. Dok su se slobodnjaci borili sa ostalim plemenima, dok je Deneris kovala plan kako da osvoji tron, dok je Džon lutao iza zida a Sersei i proganjala sve žive oko sebe, sa druge strane kamere neki od njih su jurili da završe fakultete. Kao što ste primjetili, većina glumačke postave je mlada, a neki od njih su već bili upisani na neki fakultet tako da njihovim roditeljima nije bilo nimalo lako – uskratiti im snimanje i učestvovanje u svjetski poznatoj seriji da bi završili započeto ili dozvoliti im da putuju na razne lokacije kako bi bili dio iste.

Glumica Mejzi Vilijams (aka Arja Stark) se već sa 12 godina priključila serijskoj postavi što je podrazumjevalo da još četiri godine ostane u školi. U Velikoj Britaniji kada napunite 16 godina, polažete završne ispite i tek tada idete u svijet, ali Mejzi nije mogla toliko da čeka. Uz pomoć svoje majke, ona je angažovala privatne učitelje i odustala od školovanja kako bi se skoncentrisala na glumu što je u stvari značilo za Mejzi i nema neko formalno obrazovanje

Roditelji Sofi Tarner, takođe, su morali da donesu neke teške odluke kada je njoj dodijeljen lik Sanse Stark. Naime svim glumcima na setu je trebala pratnja i pomoć tako da je Sofina mama odlučila da ona to radi za nju. Ona je napustila svoj posao vaspitača kako bi bila uz nju, ali uz uslov da kada ne snimaju, Sofi završava svoje školske obaveze. Prije Igre prestola, Sofi je ponuđeno mjesto u prestižnoj Kraljevskoj baletskoj školi, ali je ona odbila uz opravdanje da želi profesionalno da se bavi glumom. Umjesto toga ona je izabrala King’s High School za djevojčice, gdje ju je njena profesorica glume zainteresovala za istoimenu seriju. Tarnerova je prošla audiciju pa je shodno tome nastavila sa obrazovanjem sa tutorima, dobivši B iz glume.

Ajzak Hempsted Rajt je imao tek deset godina kada je igrao lik Brena Starka. Većinu vremena smo ga gledali u seriji, osim kada je 2015. i 2017. napravio pauzu kako bi pohađao fakultet. On je bio odlikaš (imao je sve petice u srednjoj iz prirodnih nauka), ali je bilo malo teže održati takav prosjek i na fakultetu. Kada je već došlo vrijeme da upiše fakultet na Univerzitetu Birmingem, a njegovo lice je poznavao svaki ljubitelj Igre prestola, kojih je već tada bilo na svakom koraku, Ajzaku je bio dodijeljen policajac koji ga je pratio po kampusu. To je uticalo na to da nakon osam nedjelja Ajzak odustane od fakulteta, ali sa namjerom da se vrati nakon završetka serije pošto je tokom kratkog pohađanja razvio interesovanje za neuronauku.

Najpoznatiji lik iz serije Džon Snou iliti Kit Harington se već tokom srednje škole zaljubio u glumu. Pohađao je Chantry School, gdje je zapravo uz profesoricu glume napravio prve korake na malom ekranu. Iz srednje škole, otišao je na Worcester Sixth Form College, gdje je bio entuzijastičan student sa mnogo interesovanja. Nakon što je završio koledž, gdje je studirao istoriju, Kit se odselio u glavni grad. U Londonu je upisao školu glume, gdje je i diplomirao i postao zvjezda. Povremeno se vraća na Worcester kako bi pomogao mladim nadama i uskače na poneki čas glume.

Za razliku od njih mnogih, Emilija Klark ne potiče iz imućne porodice. Nekoliko puta je naglasila da je tu gdje je zahvaljujući njenim roditeljima. Izjavila je da njeni roditelji nisu bili bogati, ali da su ipak uspjeli da i nju i njenog brata pošalju u privatne škole. Pohađala je Squirell School u Oksfordu, a njen brat je upisao St. Edward’s školu. Za dvoje ljudi poput njih, bilo je teško uklopiti se pošto su svi igrali hokej i svi su htjeli da budu advokati. Nakon ne baš uspješne srednje škole, većina dramskih fakulteta u Velikoj Britaniji ju je odbila. Na kraju, ipak je uspjela da se upiše u Centar za glumu u Londonu, gdje je bila miljenica svoje profesorice.

Alfi Alen je lik u seriji koji je bio u sjenci svoga oca i sestre, ali je stigao do posljednje sezone i tako postao poznatiji od oboje. Teon Grejdžoj je bio neko ko nije imao previše fanova zbog mnogobrojnih izdaja porodice Stark. Glumac je bio izbačen iz većine škola koje je pohađao. Njegova nemirna priroda uticala je na to da se ni u jednoj ustanovi nije previše zadržavao. Njegov savjet mladima je da ne brinu oko svega i da uživaju u najljepšim godinama.

Džejsona Momou više znamo kao Akvamena, ali oni od nas koji su pratili netremice svaku epizodu serije, njega pamtimo kao Kal Droga. Divlji vođa Dotrakija, koji nije stigao do kraja serije, ostavio je neizbrisiv trag na “majci zmajeva”. Njegovo obrazovanje dalo mu je odličnu osnovu za sve ove uloge. Rođen na Havajima, a odgojen u Ajovi, pohađao je Norwalk srednju školu. Nastavio je na državnom fakultetu Kolorado, gdje je učio o divljim životinjama. Počeo je sa studijama o morskom, a prebacio se na biologiju divljeg svijeta.

Možda su oni vaši omiljeni junaci i uzori kada su u pitanju mnoge stvari, ali naš savjet je da nastavite sa obrazovanjem i ulaganjem u sebe.

 

loading…