Za nekog je sreća materijalno blagostanje, broj cipela i ogromna cifra na bankovnom računu, dok za neke pojam sreće ima veze isključivo sa unutrašnjim osjećajima i ljubavlju.

 

Pitali smo građane šta je za njih sreća.

 

Tijana (29 godina) smatra da je sreća osjećaj unutrašnje ispunjenosti.

“Uf, teško pitanje. Teško za definisati. Mislim da je to taj neki osjećaj ispunjenosti koji dolazi iznutra”, smatra ona.

 

Sličnog mišljenja je Bosiljka (63 godine) koja nam je rekla da mi sami odlučujemo da li smo srećni ili ne.

“Znate kako, ako vi niste zadovoljni sobom iznutra, džaba vam sve. Džaba vam milion eura, najskuplja garderoba, uvijek će vam nešto faliti i nećete biti srećni”.

 

Dejan (37 godina) mišljenja je da je zdravlje sreća.

“Zravlje. Naše zdravlje i zdravlje ljudi koje volimo. Zdravlje naše djece” kaže Dejan.

“Ako toga nema, džaba sve”, dodaje on.

 

Boris (43 godine) smatra da sreću čine sitnice, i da te sitnice ispunjavaju našu dušu.

“Sitnice, male stvari. To hrani našu dušu. Dobro djelo na primjer, kad vidite nasmijanu osobu koju volite, kad savladate neku prepreku, vidjeti svog psa koji vam se raduje kada dođete kući”, smatra on.

 

Anastasija (25 godina) je mišljenja kao i Boris.

“Sitnice, uživanje u sitnicama, jer život brzo prolazi. Srećna sam jer sam voljena, jer je moja porodica zdrava. Srećna sam jer imam posao koji volim”, kazala nam je Anastasija.

 

Sara (23 godine) kaže da je za nju sreća kada voli.

“Joj, zaljubljena sam i baš sam srećna. Uživam u svakom danu” otkrila nam je Sara. Nedavno sam upoznala predivnog momka koji me u potpunosti ispunjava i čini veoma srećnom”, rekla nam je ona.

 

Lazar (54 godine) smatra da je sreća u balansu svih životnih segmenata.

“Poslože se neke kockice. Samo kada ste zadovoljni na svim poljima, možete biti srećni”, kaže on.

 

Branko (51 godina) dijeli mišljenje svog prijatelja.

“Sreća je izvesti djecu na pravi put. Sreća je jer smo i supruga i ja zdravi, Bogu hvala. Ako ste zdravi, volite, voljeni ste, vi ste ste srećni”, kaže on.

 

Maja (33 godine) nam je otkrila njeno viđenje sreće.

“Ispunjenost. Zadovoljstvo na emotivnom planu, zadovoljstvo poslom, zdravlje, po meni je to sreća”, kaže ona, ali i dodaje:

“Nešto što mene čini srećnom, ne mora da znači da će i vas. Ja na primjer uživam u putovanjima, vi to možda ne volite, tako da je to individualna stvar”.

 

Lana ( 31 godina) misli da je ključ sreće u malim stvarima i ljubavi.

“Za mene je sreća osvijestiti sve te male trenutke koji nam hrane dušu i srce. Živjeti u trenutku, ne misliti na prošlost koju ne možemo promijeniti, a ni na budućnost koja je neizvjesna na neki način. Živjeti sada i ovdje, prihvatiti sebe sa svim manama, sa svim greškama. I voljeti sebe prije svega, jer tek onda možete širiti i živjeti ljubav”, kazala nam je ona.

 

Sreća nije trajno stanje. Sreća je pojam koji se razlikuje od čovjeka do čovjeka. Građani uglavnom smatraju da je sreća u ljubavi, i svemu onome što nas hrani iznutra.