Lasagna Rolls su kreativna verzija klasične lazanje, u kojoj se umjesto slojeva koristi uvijena tjestenina. Svaka rolnica je napunjena bogatim nadevom od mesa i sireva, prelivena topljenim mozzarellom i parmezanom.

Sastojci:
Za nadev:
300g mljevenog mesa (govedina, piletina ili mešavina)
1 crveni luk (sitno sjeckan)
2 čena bijelog luka (sitno sjeckana)
1 konzerva paradajz sos (oko 400g)
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
So i biber po ukusu
200g ricotta sira
100g rendanog parmezana
1 jaje
Za pastu:
12-14 listova lasagna tjestenine
Za preliv:
200g rendanog mozzarella sira
100g rendanog parmezana
Priprema:
Priprema nadeva: U velikom tiganju zagrijte malo ulja i propržite crveni luk dok ne postane mekan. Dodajte bijeli luk i mljeveno meso, pa kuvajte dok meso ne postane smeđe. Dodajte paradajz sos, origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte još 10 minuta dok se ukusi ne sjedine. Ostavite da se ohladi.
Priprema nadeva za rolnice: U posudi pomiješajte ricotta sir, rendani parmezan i jaje. Dodajte ohlađeni mesni nadev i dobro izmiješajte.
Priprema testenine: Skuvajte listove lasagne prema uputstvu na pakovanju, dok ne budu al dente. Ocijedite ih i položite na papir za pečenje da se ohlade.
Formiranje rolnica: Na svaki list lasagne nanesite sloj nadeva i pažljivo ga uvijte u rolnicu. Stavite rolnice u nauljeni pleh za pečenje.
Pečenje: Prelijte rolnice prelivom od rendanog mozzarella sira i parmezana. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđi i mjehurićast.