Crnogorski bokseri Tomislav Đinović i Bojana Gojković plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva do 23 godine u Sofiji, osiguravši bronzane medalje za Crnu Goru.

Tomislav Đinović, član bokserskog kluba Zlatičanin, ostvario je sjajan uspjeh u četvrtfinalu kategorije do 60 kilograma. On je danas, nakon izuzetno dominantne borbe, posebno u prve dvije runde, jednoglasnom odlukom sudija savladao Moldavca Vladislava Vaskovskija. Iako je imao visočijeg protivnika s dužim rukama, Đinović je nametnuo svoj stil borbe, prilazio protivniku i precizno pogađao, što je rezultiralo jasnom pobjedom.

Prethodno je Đinović u osmini finala eliminisao Bjelorusa Vladislava Smalouskija, čime je pokazao svoju izvanrednu formu na ovom prvenstvu. U polufinalu, koje je na programu sjutra, njegov protivnik biće domaći bokser, Bugarin Radoslav Rosenov, koji je u četvrtfinalu pobijedio Ruslana Gadirova iz Azerbejdžana jednoglasnom odlukom sudija.

Bojana Gojković, članica bokserskog kluba Budva, takođe se plasirala u polufinale, obezbijedivši bronzanu medalju. U borbi za finale kategorije do 57 kilograma, Gojković će se sjutra suočiti s Bjeloruskinjom Marinom Muliarčik. Na putu do polufinala, crnogorska bokserka je pobijedila Engleskinju Oliviju Grejs Holms u osmini finala, a potom i Mađaricu Rebeku Doboš u četvrtfinalu.

Dvije medalje na Evropskom prvenstvu u Sofiji predstavljaju veliki uspjeh za crnogorski boks, posebno s obzirom na jaku konkurenciju. Ovaj rezultat potvrđuje kvalitet i predanost naših mladih sportista i njihovih trenera.

Na turniru u Sofiji, crnogorske bokserke i bokseri podržavaju selektor Nikola Ružić i trener BK Zlatičanin, Momčilo Zlatičanin.