U Beranama je prošlo više od četiri godine otkako je autobuska stanica zatvorena, a predstavnici lokalne vlasti i državnih institucija još uvijek nisu reagovali na ovu situaciju.

Predsjednik štrajkačkog odbora, Nenad Radičević, ističe da je to neprihvatljivo, posebno s obzirom na nedavne posjete predstavnika Ministarstva saobraćaja koji nisu razgovarali s radnicima ni obratili pažnju na problem.

Situacija je počela u maju 2020. godine, kada je kompanija “Simon vojaž” ušla u stečaj, a zatvaranje stanice izazvalo je ogorčenje među građanima. Radičević je naglasio da su putnici prinuđeni da čekaju na improvizovanim stajalištima, što stvara opasne situacije na ulicama.

“Opasno je i za putnike i za vozače koji prolaze ili parkiraju autobuse. Samo je sreća da nije do sada bilo ozbiljnijeg incidenta,” rekao je Radičević. On je dodao da su vozači drugih prevoznika takođe nezadovoljni situacijom, a putnici se žale na nedostatak informacija o polascima autobusa.

Radičević je upozorio da su građani ogorčeni i da im nije jasno zašto niko ne reaguje na zatvaranje stanice, dok se svakodnevno suočavaju s teškoćama. “Građani nijesu krivi za propuste drugih,” naglasio je.

Pored toga, ukazao je na to da su se podnosile krivične prijave zbog sumnje u organizovani kriminal, ali da na njih nije bilo odgovora. U međuvremenu, stečajni upravnik kompanije “Simon vojaž” nije davao odgovore na pitanja vezana za trenutnu situaciju.

Građani očekuju hitnu reakciju nadležnih kako bi se konačno otvorila autobuska stanica i omogućila normalna usluga javnog prevoza.