Menadžer prodaje LOT-a za tržište Crne Gore i Srbije, Mirjana Krunić, kazala je da će od 1. juna kompanija letjeti četiri puta, i to petkom, subotom, nedjeljom i ponedjeljkom.


Ona je na konferenciji za novinare organizovanoj u Ambasadi Poljske u Podgorici navela da će LOT od 1. jula letjeti šest puta sedmično i to svakim danom osim srijede.

“Letjeće se ponedjeljak, utorak i petak u 13 sati i 45 minuta iz Varšave, a iz Podgorice u 16 sati i 35 minuta. Četvrtkom, subotom i nedjeljom iz Varšave se kreće u deset sati i 25 minuta, a iz Podgorice u 13 sati i 15 minuta”, precizirala je Krunić.

Prema njenim riječima, najniža moguća cijena povratne karte do Varšave iznosi oko 200 eura.

U zavisnosti od verzije aviona, kapacitet sjedišta je 70 – 82 sjedišta, uz tri raspoložive klase putovanja – ekonomska, ekonomska plus klasa i biznis klasa, pojasnila je Krunić.

LOT je 2011. godine odlučio da obnovi letove za Balkan, kada su letjeli četiri leta sedmično i to za Beograd, a sada imaju oko 40 letova ka Balkanu.

Direktor Kancelarije za korporativnu komunikaciju i PR poljske avio-kompanije LOT, Adrian Kubicki, kazao je da su prošle godine letjeli jedan put za Varšavu iz Podgorice, a ove će to biti šest puta.

“Prošle godine naš prioritet bio je da dovedemo poljske turiste u Crnu Goru na jednu ili dvije sedmice, a sada će turisti sve više da dolaze u Crnu Goru i tako će moći da upoznaju lijepe crnogorske krajolike, ali i da crnogorski putnici stignu lakšim putem na nekoliko desetina mjesta u Poljskoj”, naveo je Kubicki.

On je precizirao da put iz Podgorice do Varšave traje oko dva sata, zatim imaju presjedanje koje traje sat – sat i po, nakon čega mogu putovati, između ostalog, ka Zapadnoj Evropi, Skandinaviji ili Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da su tokom prošle godine u Crnoj Gori imali skoro 30 hiljada putnika iz Poljske.

“Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili saradnju sa kompanijom LOT. Bitno je da saradnju koju imamo unaprijedimo i težimo da Crna Gora i Poljska budu povezane preko Podgorice i Varšave tokom cijele godine i nakon ove ljetnje sezone”, rekao je Orlandić.

Na taj način se, kako je dodao, otvaraju i prekomorska tržišta, što je jako bitno za crnogorske građane u dijaspori.

Menadžer Nacionalne turističke organizacije (NTO), Svetlana Tomković, kazala je da je NTO zadovoljna dosadašnjim postignutim rezultatima.

“Crna Gora prije tri godine nije imala nijednu direktnu avio-liniju sa Poljskom, a sada je povezana sa Varšavom, Katovicama i Vroclavom, što je izuzetan uspjeh”, navela je Tomković.

Ona je kazala da im je čast što u Crnoj Gori imaju poljsku nacionalnu kompaniju LOT koja je donijela važnu odluku da uspostavi redovnu liniju na relaciji Varšava-Podgorica, čime će doprinijeti porastu broja turista.

“To je jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta i šansu za Crnu Goru da privuče određeni segment turista sa ovog tržišta”, dodala je Tomković.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini 56 hiljada turista iz Poljske boravilo u Crnoj Gori, što je porast od šest odsto u odnosu na 2016, kao i da su oni imali oko 300 hiljada noćenja, četiri odsto više u odnosu na 2016.

Karte avio kompanije LOT za liniju sa Podgoricom, dostupne su putem LOT-ovog kontakt centra, na www.lot.com i kod agenata prodaje.