Danas je po prvi put realizovan let kompanije Air Montenegro na liniji Tivat- Izmir.

Za prve putnike iz Izmira na tivatskom aeredromu je upriličen svečani doček. Letovi na ovoj liniji biće realizovani tri puta sedmično – svakog ponedeljka, petka i nedelje.
Predstavnica Air Montenegra, Mina Muković Radonjić, kazala je da će i u narednom periodu kompanija nastaviti da radi na širenju ponude.
“Veliko nam je zadovoljstvo što od danas u ponudi imamo i letove ka Izmiru, koji je jedan od naše četiri nove destinacije za ovogodišnju ljetnju sezonu. I u narednom periodu nastavljamo da radimo na širenju mreže naših destinacija i unaprijeđenju naših usluga, podržavajući turističku privredu i razvoj Crne Gore, a postavljajući zadovoljstvo naših putnika kao prioritet”, rekla je Muković Radonjić.
Dočeku prvog aviona iz Izmira prisustvovali su i predstavnici Aerodroma Crne Gore. Direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Prašćević saopštio je da je svaka dobra vijest za nacionalnog avio-prevoznika, Air Montenegro, odlična vijest i za Aerodrome Crne Gore.
“Izmir je prva nova destinacija na Aerodromu Tivat tokom ove ljetnje sezone. Jako je važno što jedan od naših najznačajnijih partnera, Air Montenegro, jača prisustvo širom Evrope. Tokom ovoga ljeta, uz Izmir, naravno Beograd i Istanbul, Air Montenegro je najavio i operacije za Baku, Brno, Ljubljanu, Prag, Rigu i Talin. Aerodrom Tivat nastaviće da bude pouzdan partner kolegama iz nacionalne avio-kompanije”, kazao je Praščević.
On je dodao da će Aerodrom Tivat u sezoni biti povezan sa oko 40 destinacija.
Uvođenje još jedne destinacije prema Turskoj, pored već postojećeg Istanbula, rezultat je velikog interesovanja putnika, te će naši letovi ka Izmiru nesumnjivo doprinijeti povećanju turističkog prometa dvije države.
Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su ovom prilikom iskazali zadovoljstvo poboljšanjem avio povezanosti sa tržištem Turske.
“Obradovala nas je vijest da će naš strateški partner, avio-kompanija Air Montenegro, ove godine pored Istanbula saobraćati i ka Izmiru. Činjenica je da imamo rast interesovanja za Crnu Goru kao turističku destinaciju sa ovog tržišta, te je vrlo važno raditi na unapređenju avio povezanosti. Prema podacima Monstata, tokom prošle godine smo imali oko 95 hiljada dolazaka sa ovog tržišta, što je 117 odsto više u odnosu na 2022. godinu, te rast od 137 odsto u odnosu na 2019. godinu”, poručili su iz NTO.
Kao jedan od najvažnijih lučkih gradova Mediterana, Izmir je kroz istoriju bio privredni i kulturni centar. Danas ima multikulturalni karakter u kojem se prepliću Istok i Zapad, Evropa, Afrika i Azija. Obala Izmira obrubljena je prekrasnim plažama idealnim za uživanje i opuštanje, zbog čega privlači pažnju turista širom svijeta.