mladi beranaAleksandar Radović: Spremno ćemo dočekati Grčku

Crnogorski vaterpolisti su napokon dobili potivnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Danima unazad se očekivala Grčka, a Heleni su na kraju i opravdaju ulogu velikog favorita – sinoć su savladali Japan (14:4) i zakazali duel sa “ajkulama” koji je na programu danas od 14:50 časova, piše reprezentacija.me.

Meč sa Grcima bio je u vazduhu odmah nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo, jer se znalo da Crna Gora ima veliku šansu da osvoji prvo mjesto u grupi A, kao i da je Grčka u prednosti u odnosu na Španiju u grupi C, te da je samim tim bliža drugoj poziciji iza neprikosnovene Srbije.

“U suštini sada počinje šampionat, sve do četvrtfinala je bila faza koju smo morali svakako da prođemo. Na kraju smo uspješno odradili posao u grupi, iako smo imali taj kiks na početku protiv Kanade”, rekao je Aleksandar Radović, uz Marka Petkovića i Uroša Čučkovića najbolji strijelac Crne Gore sa šest golova.
Crna Gora je samo jednom bila u polufinalu Svjetskog prvenstva do sada. Te 2013. godine je i osvojila medalju, nakon što je u finalu SP u Barseloni poražena od Mađarske.

U četvrtfinalu se našla dva puta (u Kazanju 2015. i Šangaju 2011. godine) i oba puta ispadala od Hrvatske, dok je u Rimu 2009. podbacila (bila je deveta) nakon šokantnog poraza od Njemačke u osmini finala.

“Na redu je utakmica za koju smo se pripremali cijelo ljeto. Realno, očekivali smo da ćemo biti u četvrtfinalu. Na velikim takmičenjima su četvrtfinalne utakmice često uvijek najteže i najvažnije. Vidjećemo sve kad počne meč…”, dodao je napadač njemačkog Hanovera.

Mogućnosti ove ekipe su, ipak, i dalje velika nepoznanica, zato i nije lako prognozirati kolike su šanse Crne Gore da dođe do polufinala, gdje bi je gotovo sigurno čekala Mađarska.
“Ne znamo ni sami koji su dometi ove ekipe, koja je u fazi stvaranja. Bilo je uspona i padova u grupi, ali ćemo spremno dočekati narednu utakmicu”, kazao je Radović.