Saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Vozačima se savjetuje da u zonama gdje su vlažni putevi voze sporije i opreznije kao i da poštuju pravila saobraćaja, naročito ograničenje brzine. Na dionicama u usjecima ima sitnih odrona.

Iz Auto-moto saveza apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica Ilino brdo – Vilusi, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati. Mimo tih termina, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila.

Putnička i kombi vozila, kao i kamioni nosivosti do sedam i po tona i autobusi do 35 sjedišta saobraćaće lokalnim putem, dužine tri i po kilometra, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Teška teretna vozila, kamioni teški više od sedam i po tona i autobusi sa više od 35 sjedišta mogu koristiti alternativne puteve.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila.
Putnička i kombi vozila, kamioni nosivosti do 7,5 tona i autobusi do 35 sjedišta mogu koristiti lokalni put Kruševo Ždrijelo – Eko pumpa Cetinje naizmjenično.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica, saobraćaj će biti obustavljen za sve kategorije vozila od 08.50 do 10.50 časova i od 13.50 do 15.20 časova.
Magistralni put Cetinje – Budva biće zatvoren za saobraćaj od 09.10 do 11.10 časova i od 14.10 do 15.40 časova zbog rekonstrukcije na dionici Brajići – Lapčići.

Zbog rekonstrukcije magistranog puta M 2-3 Cetinje – Budva, dionica Košljun-Zavala, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila u terminima od 09.30 do 11,10 časova i od 14.30 do 15.40 časova.

Zbog miniranja na stopi mosta Moračica auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od osam do deset časova i od 12 do 14 sati.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin do 17. marta saobraćaj će biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M- 18 Danilovgrad – Podgorica režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova zbog geotehničkih istraživanja.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje – Plužine, zbog obavljanja geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernom na jednosmjerni od 08.30 do 17.30 časova.