Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Zbog niskih temperatura izražena je poledica mjestimično u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Neophodna je oprezna vožnja prilagodjena vremenskim i saobraćajnim uslovima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja, u skladu sa postavljenom signalizacijom.

U vremenskom periodu od 15.11.2023. do 01.04.2024. godine upotreba zimskih guma za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na autoputu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Od 09.01. do 31.01.2024. godine na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Privremeno se od 09.01. do 31.01.2024. godine odobrava potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 11.00 h i od 14.00 do 16.00 sati, osim nedjeljom, na magistralnom putu M-3, dionica Jasenovo Polje-Nikšić, u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Plužine-Nikšić-Danilovgrad.

Od 26.09. pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17, Čekanje-Resna, dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati počev od 31.07.2023. godine.

Od 25.09. 2023. godine pa do završetka radova, na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700m kod kružnog toka u Tuzima, odobrava se totalna obustava saobraćaja. Saobraćaj se obavlja lokalnim putem.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.