raspust

Odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, a zbog trenutne epidemiološke situacije, produžen je zimski raspust za učenike do 31. januara 2022. godine, a koliko su roditelji i učenici saglasni sa ovom odlukom i koliko je ona za njih prihvatljiva u odnosu na online nastavu, pitali smo naše sugrađane koji su na ovo pitanje imali, skoro pa, identične odgovore. Većina njih je podržala ovu odluku, a bilo je i onih koji su protiv nje.

Nikola, učenik devetog razreda, kaže da bi raspust produžio do maja i već na kraju tog mjeseca dao opet raspust.
„Podržavam produžetak raspusta za učenike. Smatram da bi trebalo sačuvati zdravlje učenika i da je to najbitnije“, navela je Mirjana, učenica srednje škole.
Sanja, majka Luke – učenika drugog razreda, smatra da je bolje i produžetak raspusta nego online nastava koja je naporna kako za učenike, tako i za roditelje.
„Mislim da bi raspust trebalo produžiti sve dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje, a zatim za taj isti period produžiti školsku godinu“, odgovor je Predraga, oca tri učenika.
Mirela, učenica četvrtog razreda Gimnazije, zaključuje da raspust ne bi trebalo produžavati, a Ivan, otac djevojčice Maše, dodaje da bi sa nastavom trebalo krenuti što prije i da časove treba vratiti na stari režim, da traju 45 minuta.
„Mislim da je ovo urađeno zbog zdravlja učenika, pa sam u potpunosti saglasan sa odlukom“, kazao je Sead, učenik Srednje medicinske škole.
Milica, učenica prvog razreda Tehničke škole, ističe da bi raspust produžila sve dok se ne stabilizuje situacija sa koronom.
Nemanja, otac dva učenika u osnovnoj školi, ne podržava produžetak raspusta, jer kako kaže ,,svi ćemo biti zaraženi“, pa da to izguramo u jednom talasu.
,,U interesu zdravlja djece je da se produži raspust, pa je i odluka Ministarstva potpuno prihvatljiva”, ocijenila je Dragana, profesorica.