Atletski savez stipendira 14 atletičara sa rekordnih 88,8 hiljada EUR, potpisivanje ugovora sa sportistima planirano je za Mariju Vuković, Darka Pešića, Danijela Furtulu, Kristinu Rakočević, Slađanu Perunović, Tomaša Đurovića, Rista Drobnjaka, Vesnu Kljajević, Dragana Pešića, Ljiljanu Matović, Amira Papazija, Ognjena Marsenića, Matiju Vojvodića i Anabelu Mujović.

Komisija za dodjelu stipendija, u skladu sa osnovnim kriterijumima, predložila je listu kandidata koju je Upravni odbor jednoglasno usvojio. Pored stipendije, Komisija je preporučila Upravnom odboru da se Darku Pešiću dodijeli dodatnih 400 EUR mjesečno za realizaciju plana i programa do 31. jula, u skladu s njegovim učešćem na Olimpijskim igrama u Parizu.

Upravni odbor je donio odluku o povećanju sredstava za stipendije u odnosu na opredijeljeni budžet Ministarstva sporta za 2024. godinu, koji iznosi 70 hiljada EUR. Ukupni utrošak za stipendije biće 88,8 hiljada EUR, s ciljem podrške atletičarima i atletičarkama u ostvarenju njihovih ciljeva na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, Evropskom prvenstvu u Rimu i Olimpijskim igrama u Parizu.

UO će na kraju godine analizirati ostvarene rezultate svih stipendista kako bi utvrdio u skladu li su s njihovim dostavljenim programima.

Izvor:MINA