Autorsko veče pjesnikinje Nade Matović, pod nazivom „Na krilima poezije“, u organizaciji Centra za kulturu Berane, biće održano u petak, 03. novembra, sa početkom u 18 sati.
Nada Matović je pjesnikinja iz Berana, rođena 1996. godine. Studentkinja je Pravnog fakulteta u Podgorici. Do sada je objavila četiri zbirke poezije “Oda mojoj radosti“, “Sunčani život“, „Između dva glasa“ i „Na krilima poezije“. Za svoje stvaralaštvo nagrađivana je više puta a pjesme su joj zastupljene u brojnim antologijama , zbornicima i časopisima. Članica je udruženja književnika i umjetnika „Zenit“ iz Podgorice .
Na autorskoj večeri „Na krilima poezije „ o stvaralaštvu Nade Matović će govoriti pjesnikinje Vesna Kljajić, Branka Kovačević i Ivana Minić, stihove će kazivati Nataša Milić, a moderatorka programa je Gorica Ćulafić. Kao gosti programa nastupiće i učenici Škole osnovnog muzičkog obrazovanja iz Berana, Ajla Adrović i Vuk Vukićević, na klaviru.
Organizator poziva sve zaljubljenike u poeziju da budu gosti Centra za kulturu i pruže podršku pjesnikinji Nadi Matović.
Izvor: Radio Berane