U Crnu Goru je danas stigla medicinska zaštitna oprema, donacija Međunarodnog Centra iz Azerbejdžana “Nizami Ganjavi“, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
“410 medicinskih maski tipa FFP2 i 50 komada zaštitne medicinske opreme, podrška je ovog Centra u znak snažnog i kredibilnog partnerstva između Crne Gore i ove organizacije i zahvalnosti za podršku koju predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ima prema Centru Nizami Ganjavi, a koja je potvrđena i njegovim učešćem na sedmom Globalnom Baku forumu”, navodi se u pismu Generalnog sekretara Rovšana Muradova.
Ova organizacija je, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, mobilisala članove i partnere kako bi pomogli prijateljskim zemljama kao što je Crna Gora u borbi sa pandemijom Kovid-19.
„Nadamo se da će to biti mali korak ka daljem jačanju postojećih prijateljskih odnosa između Azerbejdžana i Crne Gore“, navodi se u pismu Muradova.
Republika Azerbejdžan je posredstvom Ambasade u Crnoj Gori i kompanija “Azmont Investments”, Diplomatske misije, Kulturno-ekonomskog centra i brojnih drugih, već donirala značajna finansijska sredstva i zaštitnu opremu našoj državi u borbi protiv korona virusa.
Tako je kompanija „Azmont Investments” uplatila Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 20.000€, Diplomatska misija Azerbejdžana akreditovana u Crnoj Gori 1.000€ i obezbijedila određeni broj paketa sa osnovnim životnim namjernicama za građane Podgorice i Tuzi, dok je počasni konzul Crne Gore u Azerbejdžanu, biznismen Vugar Alijev donirao 5000 medicinskih maski.
Donacije su uputili i Kulturno-ekonomski centar Azerbejdžan-Crna Gora, na čelu sa direktorom Sejranom Mirzazadom, kao i biznismen Rasul Husejnli koji posluje u Crnoj Gori.
“Ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldar Hasanov je u pismu upućenom Kabinetu Predsjednika Crne Gore istakao da su i na taj način državni organi, kompanije, nevladine organizacije i građani Azerbejdžana koji rade i posluju u Crnoj Gori uložili sve napore u okviru svojih mogućnosti kako bi pomogli našoj državi u saniranju posljedica izazvanih epidemijom i pokazali solidarnost sa crnogorskim narodom i državom. U prijateljskoj diplomatskoj komunikaciji Baku je izrazio spremnost za dodatne donacije Crnoj Gori, u skladu sa predlogom naše strane, ako za tim bude postojala potreba”, navodi se u saopštenju.
loading…