Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar su, preduzimajući planske aktivnosti u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, kontrolisali lice kod kojeg je pronađena marihuana.

 

Naime, kontrolisan je S.Č. i kod njega je policija pronašla 10 manjih pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

Kako navode, po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici policija je izvršila i pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice i pronašla ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem ove opojne droge, tzv. džoint, kao i manju količinu ove rasute materije.

 

Postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici spisi predmeta dostavljeni su na ocjenu i mišljenje i eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela.

Osim toga, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su od početka maja u nekoliko odvojenih aktivnosti, u 19 slučajeva, zaplijenili različite vrste narkotika i protiv lica kod kojih su isti pronađeni, podnijeli odgovarajuće prijave.