uhapšen beranac

Berancu G.P određena je pritvorska kazna od 30 dana zbog sumnje da je nanio povrede opasne po život Đ.S., saopšteno je iz Osnovnog suda u Beranama.

Rješenje o određivanju pritvora donio je predsjednik Osnovnog suda u Beranama Ivan Došljak.

Osumnjičeni je, kako navodi sekretarka Osnovnog suda Ivana Radunović, 4. novembra 2023. godine u blizini restorana ,,Most”, opština Andrijevica, nanio teške tjelese povrede Đ.S.

“G.P. je više puta stisnutim šakama pesnicama udarao Đ.S. u predjelu glave, usljed čega je oštećeni pao i glavom udario o tvrdu asfaltnu podlogu. Tako je Đ.S. zadobio teške tjelesne povrede opasne poživot. Imao je između ostalog kontuzije mozga, polomljeno mu je više zuba, naprsnula mu je lobanja, zadobio je manje lacerozne rane u potiljačnom dijelu glave i više hematoma u predjelu obje nadlaktice”, piše u obrazloženju za određivanje pritvora.

Određivanje pritvora bilo je neophodno, budući da okolnosti ukazuju na opasnost od bjekstva od strane G.P.

“On je bio bjekstvu i skrivao se od vremena kada je izvršeno predmetno krivično djelo pa do 8. novembra. U tom vremenu su vršene potrage i za osumnjičenim raspisana lokalna potjernica, te i zbog potrebe da se u daljem toku postupka saslušaju J.M, V.B, R.J, D.V I R.I. u svojstvu svjedoka, te postojanja opasnosti od mogućeg uticaja na njihove iskaze”, zaključeno je u saopštenju Osnovnog suda u Beranama.

 

Izvor: CDM