Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog M.K., iz Berana, zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. On se tereti za udes u kojem je ženska osoba teško povrijeđena.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni 2. septembra oko 21 sat, na lokalnom putu Berane-Donja Ržanica, u mjestu Luge, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz čl.29 st.1 i čl.182 st.3 ZOBS-a na putevima, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi.

“Na način što je pod dejstvom alkohola u organizmu sa koncentracijom od 0,50 promila upravljao vozilom marke renault megan i nije se kretao u pravcu Donje Rženice desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, već je bočnim izmicanjem vozila udesno napustio kolovoz puta na desnoj strani. I daljim kretanjem preko zemljanog proširenja prednjom čeonom stranom vozila naletio je na stub ulične rasvete, kojom prilikom je oštećena R.K., koja se nalazila na mjestu suvozača u vozilu, zadobila teške tjelesne povrede“, navodi su optužnice.