Na snazi su nove mjere zaštite koje su donijete sa ciljem suzbijanja korona virusa. Za ulazak u Crnu Goru ne treba testiranje, međugradski saobraćsj vikendom je dozvoljen, ali radu ugostiteljskih objekata je i dalje ograničen do 20h. I ovoga puta naši sugrađani su izrazili svoje mišljenje u kratkoj anketi.

Anici odgovaraju mjere, “Dok je virus pod kontrolom i dok god popustaju mjere, meni je super, ne krećem se puno po kafićima pa mi za to sve jedno, jedino mi je žao ugostitelja jer tih par sati im mnogo znači, mada opet je bolje dok ih ne pooštravaju”.

“Pa uglavnom je isto, mada ni prethodne nisu bile toliko rigorozne. Samo se nadam da će korona ostati pod kontrolom”, kaže Ivana.

“Sad je skoro sve dopušteno, još malo će vakcinacija pa će se i virus suzbiti, možemo još neko vrijeme bez okupljanja i žurki” kaže Dejan.

“Mjere su dobre, samo se nadam da će ugostitelji i oni koji su ostali bez posla dobiti neke nadoknade. Drago mi je što međugradski pustili, da mogu da vidim rođake i prijatelje jer vikendom sam samo slobodan”, kaže Uroš.

“Ne znam koliko je otvaranje granica bez testa pametno, samo da se ne poveća broj zaraženih sad jad mi se čini da je situacija stabilnija”, zabrinuta je Vesna.

“Ne znam da li je sada rano za to, ali valjalo bi da se rad ugostiteljskih objekata produži bar do 22h, jer su vlasnici i radnici lokala mnogo izgubili. Nisam siguran da to može da se u potpunosti nadoknadi”, odgovara nam Radomir.

“Bitno je da funkcionišemo koliko – toliko. U mnogim zemljama ne radi skoro nista tako da je ovo odlično”, objašnjava Milica.

“Narod je polako počeo i psihički da se opušta kako mjere popuštaju, jer ranije smo svi bili pod većim stresom. Ovo je za sad okej, i nadam se da će ovako bar još neko vrijeme da ostane, da bismo se svi do proljeća, eventulano ljeta vratili normalnom životu i radu”, govori Tijana.