Na Prvenstvu Crne Gore u gađanju standardnim vazdušnim oružjem – olimpijski program, održanom 25. februara u Baru, strijelci iz Berana su dominirali i još jednom potvrdili da su neprikosnoveni, piše espona.Treba reći da su strijelci iz dva beranska kluba dominirali takmičenjem i osvojili 17 medalja.

Kako je saopštio predsjednik Streljačkog saveza opštine Berane Željko Obadović pored streljačkih klubova „Donje Luge“ i „Berane“, nastupili su i takmičari streljačkih klubova: „Centar“ iz Podgorice, „Gorštak“ iz Kolašina, „Brskovo“ iz Mojkovca, „Mornar“ iz Bara , „Nikšić“ i „Centar“ iz Pljevalja.
Obadović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na ovom Prvenstvu, ali i ukupnim radom beranskih klubova.

„Prioritetan plan našeg saveza je nabavka novog konkurentnog streljačkog oružja i opreme, jer imamo izuzetne talente u Beranama koji pokazuju ogromnu volju i upornost na treninzima, a nemaju adekvatnu opremu i oružje, bez čega nije moguć dalji razvoj streljačkog sporta i rezultati na većim međunarodnim takmičenjima. Obzirom da je počeo novi olimpijski ciklus naše želje su da neko od beranskih strelaca u narednim godinama ispuni normu i pođe na Olimpijske igre, kazao je Obradivić. Kako je kazao Obadović, Milena Ralević, članica Streljačkog kluba „Berane“ pobijedila je u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Podvig je veći zato što je u konkurenciji između ostalih mladih nada imala veoma iskusnu i favorizovanu Anđelu Miličković iz Podgorice, dugogodišnju reprezentativku i rekorderku Crne Gore, a na pobjedničkom postolju sa bronzanom medaljom za seniorke se našla i Aneta Božović, njena klupska drugarica, dodajući da je za njihove uspjehe zaslužan trener Dejan Šćekić.Isto tako, kazao je Obadović, Miloš Božović je u konkurenciji juniora i seniora osvojio dvije srebrne medalje za SK „Berane“, što je upotpunilo uspjeh ovog kluba.

Kako je naglasio, veliki uspjeh na Prvenstvu su ostvarili i strijelci Streljačkog kluba „Donje Luge“, koji su osvojili 11 medalja: Nemanja Obradović predvodi ih sa dvije zlatne medalje (puška, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji), Novak Dević zlatna za kadete i srebrna za juniore pištoljem, Beba Dabetić zlato za kadetkinje i bronzu za juniorke puškom, Marija Rovčanin srebro za kadetkinje i bronzu za juniorke pištoljem, Miljan Dević srebrne medalja za kadete i bronzana za juniore puškom, kao i Dubravka Šćekić, bronzana za kadetkinje puškom.