Sudija Osnovnog suda u Beranama odredio je pritvor od 30 dana Berancu G.P. koji je osumnjičen da je nanio teške tjelesne povrede sugrađaninu Đ.S. 4. novembra, u ranim jutarnjim satima u blizini restorana „Most“ u Andrijevici.

U rješenju o pritvoru se navodi da se G.P. sumnjiči da je 04. novembra 2023. godine, oko 02.30 časova, na asvaltnom proširenju u blizini restorana „Most“ u Andrijevici, teško povrijedio Đ.S., tako da mu je usljed toga život doveden u opasnost.

“Kako se sumnja, on ga je više puta stisnutim šakama pesnicama udarao u predjelu glave, usljed čega je oštećeni pao i glavom udario o tvrdu asvaltnu podlogu i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu kontuzije mozga, više fraktura zuba u gornjoj i donjoj vilici, naprsnuća lobanje, manje lacerozne rane u potiljačnom dijelu glave veličine oko 1 x 1 cm i više hematoma u predjelu obje nadlaktice kružog oblika koje su prečnika oko 1 do 2 cm”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

G.P. je određen pritvor zbog opasnost od bjekstva.

“Navedeno kod činjenice da je isti bio u bjekstvu i skrivao se od vremena kada je izvršeno predmetno krivično djelo – od 04.11.2023. godine do 08.11.2023. godine, u kom vremenu su vršene potrage i za osumnjičenim raspisana lokalna potjernica, te i zbog potrebe da se u daljem toku postupka saslušaju lica J.M, V.B, R.J, D.V I R.I. u svojstvu svjedoka, te postojanja opasnosti od mogućeg uticaja na njihove iskaze”, piše u saopštenju Osnovnog suda u Beranama.

Izvor: RTCG