Mladi BeranaBerane dobilo interaktivni pano

Berane je prvi grad u Crnoj Gori koji od danas posjeduje interaktivni digitalni pano. Pano je postavljen u glavnoj gradskoj ulici, ispred poslovnice Telenora, i na raspolaganju je građanima i turistima 24 sata.

Jelena Filović, producent i vlasnik Crossmedia agency, kazala je da su interaktivni digitalni panoi postavljeni u svim većim gradovima po svijetu.

“Berane je prva lokacija gdje je ova vrsta panoa postavljena u Crnoj Gori. Pano ima više funkcija, od interaktivnih mapa koje mogu biti korisne za turiste, da mogu da vide bilo koju lokaciju i mikrolokaciju u Beranama. Imaju prikazano tačno vrijeme koliko je potrebno da hodom, automobilom ili nekim drugim prevoznim sredstvom stignu do određene tačke, a uz to uređaj pruža mnoštvo drugih sadržaja“, istakla je Filipović.

Ona je naglasila da je jako bitno što je ova vrsta uređaja na tom tehničkom nivou koji se očekuje od mladih ljudi, jer oni žive sa mobilnim telefonima i kompjuterima i ovakva vrsta interaktivne table će im olakšati funkcionisanje u gradu.

“Mladi mogu da guglaju bilo šta na ovom uređaju, kao i da prave fotografije. Sve servisne informacije Opštine i Turističke organizacije Berane ovdje će biti dostupne svakodnevno, što znači, da će građani moći da sve bitne informacije o životu u gradu dobiju ažurirane svakodnevno. Funkcija je mnogo i građani će sami u perspektivi istražiti šta sve uređaj može“, rekla je Filipović.

Projekat su realizovali Opština Berane i Crossmedia agency. Agencija je uređaj ustupila Opštini, a Opština će sve bitne i korisne sadržaje za građane Berana emitovati na ovom uređaju.