Komisija za raspodjelu sredstava ženskom preduzetništvu Opštine Berane posjetila je preduzetnice sa teritorije Opštine, koje su shodno Konkursu za podršku ženskom preduzetništvu iz 2022.godine, dobile određena novčana sredstva za nove biznis ideje i unapređenje svog poslovanja. ,,Cilj nam je da iznos sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz godine u godinu povećamo, kako bi stimulisali preduzetnice da unapređuju svoja poslovanja i realizuju nove biznis ideje”, kazao je potpredsjednik Opštine Berane Damjan Ćulafić, koji je ujedno i predsjednik Komisije, i pozvao žene preduzetnice da se prijave na Konkurs za podršku ženskom preduzetništvu za 2023.godinu, koji je otvoren do 9. marta.

Komisija u sastavu, Damjan Ćulafić, predsjednik i članovi Ana Došljak Nedić, Tamara Kenjić i Irina Zečević, tokom obilaska, imali su uvid u realizaciju biznis ideje sa finansijskim izvještajima za sedam preduzetnica, za koje su na osnovu Konkursa za 2022.godinu dobile bespovratna novčana sredstva.

Opština Berane u januaru mjesecu raspisala je Konkurs za podršku ženskom preduzetništvu za 2023.godinu, kojim će biti raspodijeljeno 15.000 eura.

“Pozivaju se žene koje žele da započnu vođenje sopstvenih preduzeća ili sopstvene djelatnosti, kao i koje su kao fizička lica registrovane kad nadležnih organa za obavljanje privredne djelatnosti, odnosno žene preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa (osnivač i istovremeno izvršni direktor ili jedan od osnivača i istovremeno izvršni direktor mora biti žena), (u daljem tekstu: preduzetnice) sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji opštine Berane da dostave svoje prijave na Konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Berane opredjeljenih za podršku ženskom preduzetništvu” stoji u konkursu.

Minimalan iznos dodijeljenih sredstva za jednu biznis ideju ne može iznositi više od 50% od ukupnog iznosa predviđenog Budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu.

Konkurs je otvoren do 09.03.2023. godine.