Učenici beranske Gimnazije “Panto Mališić” osnovali su srednjoškolski rok sastav uz podršku Sekretarijata za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane.

Članove benda čine učenici beranske gimnazije Jasna Delević, Milica Đurković, Momčilo Lončar, Sergej Boričić, Vasilije Boričić i Agat Agović, dok ih u svijet rokenrola uvodi Vujica Jokić – Riči, muzičar sa dugogodišnjim iskustvom.

Šestoro mladih Beranaca koje je spojila ljubav prema rokenrolu, a svoje prve note sviraju u amfiteatru Gimnazije maštajući o velikim nastupima.

Pred njima je već prvi izazov jer se užurbano pripremaju za prvu svirku.

Kako navode, veliko im je zadovoljstvo što će imati priliku da nastupaju na svečanosti povodom Dana škole.

Da uživaju u njihovoj muzici na probi ovog vikenda imali su priliku direktor Gimnazije Dragan Bubanja, na čiju inicijativu je osnovan bend, i opštinski sekretar za kulturu Nikola Urošević.

Sekretar za kulturu, Nikola Urošević, istakao je važnost ovakvih inicijativa i podršku koju opština pruža mladim talentima. Gimnazijalski bend je primer kako se ulaganjem u kulturu i umetnost može obogatiti školski život i promovisati talenat naših mladih ljudi. Ovo je samo početak, i vjerujemo da će bend nastaviti da se razvija i inspiriše druge učenike“, izjavio je Urošević.

Direktor Gimnazije, Dragan Bubanja, izrazio je zahvalnost Opštini koja je podržala ovu inicijativu. „Ponosni smo na naše učenike i njihov trud. Nadamo se da će školski bend postati važan dio školskog duha i da ćemo svjedočiti uspjesima ovih mladih ljudi u budućnosti“, rekao je Bubanja.