Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizovaće još jedan besplatan tretman odvikavanja od pušenja, koji počinje u petak, 30. juna, prenosi RTCG.

“Dolazak ljeta prije nekoliko dana i godišnji odmori koji su pred nama su povod održavanja Savjetovališta za odvikavanje od pušenja i to nakon tačno 13 godina od donošenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u Skupštini Crne Gore. Stoga, CDPR zainteresovanima poklanja još jedan besplatan tretman odvikavanja od pušenja”, kazali su iz tog udruženja.

Ističu da je ogroman broj osoba koji su pohađali njihove tretmane, od kojih su mnogi postali nepušači.

“Časovi su za polaznike besplatni, jer je naša stalna želja da što više pušača u Podgorici i svakako Crnoj Gori dočeka budućnost bez cigareta i ostavi pušenje. Takođe se nadamo da je poslije 13 godina od donošenja, u ondašnjoj Skupštini Republike Crne Gore, konačno sazrelo vrijeme da se počne poštovati, bio dobar ili ne, Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, sa njegovim izmjenama i dopunama iz 2011. i 2015. godine”, navode iz CDPR-a.

Pojašnjavaju da tretman traje nedjelju dana, a pored pripremnog časa sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja.

“Način odvikavanja od pušenja po kojem se radi u CDPR-a je metod proslavljenog američkog profesora Vejn Mek Farlanda, koji je do sada dao najbolje rezultate kod ostavljanja duvanskih proizvoda, kako u regionu, tako i u cijelom svijetu”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da će se časovi održavati po dogovoru sa polaznicima od petka 30. juna, kada će biti održan pripremni, a zatim tokom sljedeće sedmice i ostalih pet časova u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici.

Zainteresovani za tretman odvikavanja od pušenja mogu se prijaviti od ponedjeljka do petka (26 – 30.jun), radi dogovora o pripremnom času u 19 sati na broj telefona: 069 530 666.