Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje su preduzimajući redovne aktivnosti u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, pregledom kod jednog lica pronašli opojnu drogu.

 

Naime, preduzimajući mjere i radnje iz njihove nadležnosti policijski službenici su kontrolisali lice S.M. i kod istog pronašli biljnu materiju nalik na opojnu drogu marihuana težine oko dva grama.

 

Po nalogu dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, isti je u zdravstvenoj ustanovi testiran na psihoaktivne supstance nakon čega je utvrđeno da je lice S.M. pozitivan na opojnu drogu kokain i opojnu drogu marihuanu.

 

Protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

 

Takođe, u sklopu kampanje „Poštuj život – vrati oružje“, policiji u Bijelom Polju doborovljno su predata dva komada vatrenog oružja, pištolj marke Češka zbrojovka kalibra 7,65 mm i pištolj marke Bereta kalibra 7,65 mm sa 18 komada metaka pištoljske municije.

 

U sklopu preventivnih aktivnosti policije na sjeveru Crne Gore a sa akcentom na bezbjednost učesnika u saobraćaju kontrolisan je 21 mladi vozač od kojih je njih 17 sankcionisano shodno propisima.