Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u boksu za 2023. godinu za sve uzrasne kategorije, koje je proteklog vikenda održano u Beranama, bilo je više nego uspješno za boksere beranskog Radničkog.

Beranci su osvojili najveći broj medalja, njih 15, od čega četiri zlatne, sedam srebrnih i četiri bronzane. Uz to, član ovog kluba Andrija Ćeranić proglašen je za najboljeg juniora prvenstva.

Zlatnim medaljama okitili su se Andrija Ćeranić (juniori 63 kg), Vedat Dibrani (mladi 57 kg), Miško Milošević (juniori 40 kg) i Petar Milošević (školarci 32 kg).

Srebrna odličja izborili su Armin Adrović (seniori 67 kg), Aleksa Orović (mladi 67 kg), Jovan Veljić (mladi 57 kg), Kristijan Jovanovski (juniori 75 kg), Vasilije Čantrić (juniori 70 kg), Zoran Drobnjak (pioniri 43 kg) i Vladimir Dragović (školarci 36 kg).

Bronze su osvojili Đorđe Šekularac (seniori 92 kg), Enis Adrović (seniori 75 kg), Petar Veljić (seniori 67 kg) i Vasilije Ćorac (juniori 63 kg).

U ekipnoj konkurenciji naši bokseri su zauzeli drugo mjesto, dok je najbolji bio Bokserski klub „Nikšić“.

Bokseri Radničkog su pokazali kako se bori za svoj grad i klupski grb i u svakoj borbi su ostavili srce u ringu. U izuzetno jakoj konkurenciji boksera, učesnika evropskih i balkanskih takmičenja, izborili su visoko drugo mjesto i još jednom potvrdili da je Berane grad boksa.

Na Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u boksu za sve uzrasne kategorije, koje je organizovao Bokserski savez Crne Gore, uz tehničku podršku BK “Radnički“, učestvovalo je 90 takmičara iz 13 crnogorskih klubova.