Budvanska policija je 26. septembra u večernjim časovima dobila prijavu od strane zaposlenih u Hitnoj medicinskoj pomoći Budva da je medicinsko osoblje fizički napadnuto od strane lica kojem ukazuju pomoć.
Na lice mjesta izašli su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva gdje su zatekli P.R. koji je, kako se navodi u prijavi, prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u jednom trenutku uzeo oštri predmet i krenuo fizički da nasrne na medicinsko osoblje, pokušavajući da ih povrijedi i tom prilikom lomi i inventar saopštili su iz Uprave policije.

Policijski službenici su uz upotrebu sredstava prinude uspjeli da savladjuju P.R., te su o svemu obavijestili tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj.
Tom prilikom je utvrđeno da je pomenuto lice oštetilo ulazna vrata u HMP Budva, polomilo više stakala i oštetilo službeno vozilo HMP Budva.
Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama P.R. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari, te je po njegovom nalogu P.R. lišen slobode i priveden na dalje postupanje 27. septembra.