Službenici budvanske policije su sinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Jermenije, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Kako pojašnjavaju iz MUP-a, Budvanska policija je sinoć oko 22:30 časova u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke “VW Polo” barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bjekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice.

Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj dio Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije. Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta.

U vozilu su pronađena dva pištolja marke “Glock” sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj “Škorpion” sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.
Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva”, piše u saopštenju MUP-a.