Centralna banka Crne Gore nagradila je tri najbolja studenta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore za 2022. godinu, novčanim nagradama u iznosu od po 500 eura. Tim povodom, guverner CBCG Radoje Žugić primio je danas dekana ETF-a Sašu Mujovića i nagrađene studente Vladimira Novovića, Mitra Otaševića i Vuka Đukanovića.
Guverner Žugić je u razgovoru istakao da je čast i zadovoljstvo Centralne banke Crne Gore da nagradi mlade ljude usmjerene ka nauci, navodeći da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima Centralna banka Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna i naučno orjentisana institucija, podržava nauku i naučna istraživanja.

“Centralna banka Crne Gore tradicionalno podržava najbolje studente, prvenstveno kroz Godišnju nagradu koju od 2007. dodjeljujemo za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad iz oblasti bankarstva, monetarne politike i terorije. O ulaganjima CBCG u nauku svjedoči i naš časopis “Centralno bankarstvo u teoriji i praksi” koji je prema Scopus indeksu svrstan u 20% najboljih naučnih časopisa u svijetu”, istakao je Žugić.
Prof. Mujović i studenti zahvalili su guverneru na podršci i nagradi. Dekan ETF-a je naveo da ga raduje da rukovodstvo Centralne banke Crne Gore razumije značaj nauke.
“Danas je CBCG nagradila naše najbolje studente, iskazujući društvenu odgovornost i vjeru u sopstvenu državu i kadar koji se u njoj školuje. Iz mog ugla to je patriotizam i pravi doprinos razvoju države”, rekao je Mujović.