Crna Gora će biti domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u džudou 2025. godine, saopšteno je Vlade.

Navodi se da su predstavnici Džudo saveza informisali članove Vlade da je Crna Gora od Evropske džudo federacije, u konkurenciji Gruzije, Holandije i Slovenije, dobila povjerenje za organizaciju Evropskog prvenstva za seniore 2025. godine.

“Ponosni smo na ovu odluku i spremni da sve raspoložive kapacitete stavimo u službu organizacije ovog velikog događaja. Posebno bih se zahvalio Vladi, bez čije podrške ovako nešto ne bi bilo moguće”, kazao je Jovica Rečević, predsjednik Džudo saveza Crne Gore.

Premijer Dritan Abazović čestitao je rukovodstvu Džudo saveza na tom uspjehu i istakao da je riječ o jednom od najvećih sportskih događaja čiji će Crna Gora biti domaćin.

“Sa posebnim zadovoljstvom sam primio ovu vijest i radujem se što smo u prilici da podržimo jednu ovakvu manifestaciju”, istakao je Abazović.

Na sastanku predstavnika Vlade i Džudo saveza ocijenjeno je da treba intenzivno raditi na organizaciji Evropskog prvenstva.

“Iskazana je spremnost da se u saradnji sa privredom i Savezom stvore sve pretpostavke za organizaciju ovog takmičenja na najvišem nivou”, poručili su iz Vlade.