Crnogorski karatisti učiniće sve da i na seniorskom prvenstvu Balkana u Čačku, u izuzetno jakoj konkurenciji, nastave kontinuitet osvajanja medalja i naprave dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo (EP), saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će crnogorski karate u Čačku, naredna dva dana, predstavljati 25 takmičara. Najtrofejnija crnogorska karatistkinja, Marina Raković, kazala je da očekuje kvalitetno takmičenje i dobru provjeru pred EP u Turskoj.

“Biće to kvalitetno takmičenje, jer svaka država ima pravo da prijavi po četiri takmičara u kategoriji. Iskreno još nijesam tempirala formu za EP, naporno treniramo i sigurna sam da mogu još bolje, makar za 40 odsto. Daću sve od sebe da do EP budem maksimalno spremna. U tu svrhu, kao dobra provjera, poslužiće mi Balkansko prvenstvo”, kazala je Raković agenciji Mina.

Članica podgoričkog Omladinca krajem oktobra osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Lincu.
U karijeri ima tri bronzane medalje na šampionatima Evrope, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igrama u Bakuu.
Karatista Bara, Ljubiša Mihailović, kazao je da očekuje da u Čačku ponovi dobro izdanje sa turnira u Tuzli.

“Prvi reprezentativni pripremni turnir, krajem februara u Tuzli, odradio sam dobro i osvojio prvo mjesto. Nadam se da ću i na Balaknskom prvenstvu to ponoviti, imajući u vidu da sam popravio i formu. Smaatram da, bez obzira na kvalitet takmičenja i rivala, mogu osvojiti neku od medalja”, rekao je Mihailović.

Crnogorski predstavnik u katama, Mijat Vojvodić, kazao je da će mu šampionat u Čačku biti prvo veliko takmičenje nakon dužeg odsustva zbog povrede.

“Povreda koju sam zadobio nakon učešća na Premijer ligi u Istanbulu, odvojila me je od tatamija. Poslije više od pola godine ponovo sam na nekom međunarodom takmičenju, na kojem ću nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji i u timu sa Vladimirom Mijačem i Srđanom Vukovićem. Očekivanja su, bez obzira na okolnosti koje su me pratile, velika, sa nestrpljenjem očekujem takmičenje. Motivisan sam i gladan uspjeha”, kazao je Vojvodić.

On očekuje izuzetno jaku konkurenciju, navodeći da respektuje rivale, ali i da vjeruje da posjeduje kvalitet za dobar rezultat u obje konkurencije.

Crnogorska predstavnica u katama, Biserka Radulović, očekuje dobar nastup i da će ponoviti izdanje sa prethodnog šampionata Balkana u Čačku kada je bila finalista.

“Čačak mi je već jednom bio srećan, tada sam izborila plasman u finale. Očekujem da to ponovim. Nadam se da ću imati malo sreće i na žrijebu. Radujem se što ću nastupiti i u ekipnoj konkurenciji. Ženski kata tim je ponovo na sceni. Želim da probijemo led i ostavimo dobar utisak”, kazala je Radulović.

Kata tim osim Radulović, činiće Mia Roganović i Jovana Marić.

U borbama u muškoj konkurenciji, odlukom selektora Slavenka Bajića nastupiće Nenad Dulović (Omladinac, do 60), Arsenije Tadić (Bar, do 60), Vladimir Jović (Omladinac, do 67), Nemanja Brašanac (Bar, do 75), Nikola Malović (Onogošt, do 75), Jozo Dabović (Bar do 75).
Takmičiće se i Ljubiša Mihajlović (Bar, do 84), Filip Vujadinović (Budućnost, do 84), Stefan Karadžić (Budućnost, do 84), Vuk Popović (Omladinac, do 84), Almir Cecunjanin (Budućnost, preko 84), Vuk Šuković (Budućnost, preko 84) i Luka Ivanović (Budućnost, preko 84).

U ženskoj konkurenciji, u borbama, odlukom selektora Žarka Rakovića, za medalje boriće se Ana Drašković (Omladinac, do 55), Jelena Maksimović (Omladinac, do 61), Marina Raković (Omladinac, do 68), Dragana Konjević (Omladinac, preko 68), Dijana Miljanić (Onogošt, do 61) i Tina Minić (Bar, do 61).
U katama, odlukom selektora Jugoslava Bukilića, takmičiće se Mijat Vojvodić (Podgorica), Srđan Vuković (Podgorica), Vladimir Mijač (Bar), Biserka Radulović (Budućnost), Mia Roganović (Budućnost) i Jovana Marić (Budućnost).