U Crnoj Gori upravu policije godišnje napusti između 150 i 200 policajaca, a zaposli se oko 50 polaznika Policijske akademije. To su podaci iz Vladinog dokumenta koji je vlada objavila prije dva mjeseca, u tom dokumentu je kadrovsko stanje u policiji Crne Gore ocijenjeno kao zabrinjavajuće. I jeste, ako se u ozbir uzme da je u Crnoj Gori više penzionisanih nego novih policajaca. Uz to, procjenjuje se da policiji urgentno nedostaje oko 400, a dugoročno još najmanje hiljadu službenika.

Od ukupnog broja policajaca, koje Crna Gora ima, čak 75 odsto je starosne dobi između 40 i 67 godina. Godišnje, uniforme skine i do 200 policajaca, a obuče svega 50 onih koji su završili Policijsku akademiju. To su podaci koji zabrinjavaju još više ako se uzme u obzir period koji slijedi.

Pavle Ćupić iz Građanske alijanse kaže da će u nekoj relativno skorijoj budućnosti veliki dio policajaca ispuniti uslove za penziju i sad se govori o nekih hiljadu do hiljadu i po, do skoro dvije hiljade ljudi koji nedostaju u u Upravi policije.

“Ono što je činjenica da i mi i EK konstatuje u svojim izvještajima jeste da imamo manjak granične policije, ali imamo takođe i nedostatak onih koji rade na teškim poslovima, kao na primjer na finansijskim istragama, sprovođenju mjera tajnog nadzora i slično”, objašnjava Dragana Jaćimović.

Iz policije su saopštili da je veći broj njihovih kolega iskoristio uslove za odlazak u penziju, a koje im je omogućio, kako kažu, novi zakon o unutrašnjim poslovima koji je stupio na snagu.

“Pitanje je koliko se ustvari naš sistem pripremio na to. Mi smo u prethodnom periodu imali jednu konkretnu mjeru, kada je UP povećala broj mjesta za upis na Policijsku akademiju, ranije je bio 60, a 2022. povećali su na 90 mjesta. Tako da je da kažem neka konkretna mjera za povećanje preduzeta”, kaže Jaćimović.

Ipak, sada imamo toliko upražnjenih mjesta, da ih nijesu uspjeli popuniti ni mladi policijski kadrovi koji su u međuvremenu zaposleni .

Da će preduzeti konkretne aktivnosti na rješavanju tog problema najavljuju iz MUP-a i Uprave policije. Podsjećajući da su prekjuče uručena rješenja polaznicima 14 generacije Policijske akademije.

“A gdje nam je 15-ta generacija koja je takođe završila u julu, znači sve to ide mnogo sporije i jako bi se ubrzale stvari, ukoliko bi se taj zakon promijenio. Pa mi za narednih 10 godina ne možemo da nadomjestimo samo taj kadar koji ove godine odlazi, a gdje je onaj koji će otići naredne ili za dvije godine, tri”, ističe Snežana Kadović rukovoditeljka odjeljenja za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću Policijske akademije.

Iz policije ističu da je ove godine na Policijskoj akademiji primljeno duplo više polaznika, problem je, poručuje Kadovićeva i vremensko trajanje policijske obuke.

“Ta djeca provedu kod nas dvije godine, a to nije dovoljno brzo i nije prosto brojka dovoljna da bi izašli u susret, odnosno da bismo pomogli Upravi police i MUP i samim tim čitavom bezbjednosnom sektoru države, da se iškoluje i da se nadomjesti taj nedostajući policijski kadar, jer ako imate jednu Francusku u kojoj obuka traje godinu dana, ne vidim zašto Crna Gora ne bi mogla da radi po istom principu”, kaže Kadović.

 

U ovom trenutku u Crnoj Gori imamo 3.750 policijskih službenika, dok je važećim pravilnikom u Upravi policije sistematizovano 5.377 radnih mjesta za policajce. Jasno je da se mora brzo reagovati.