Svjesni smo da najveće račune za struju dobijamo tokom vrelih ljetnjih ili hladnih zimskih dana. Tek tada se zapitamo šta možemo uraditi da smanjimo ove troškove? Inžinjeri kompanije ISOMAT savjetuju izradu kvalitetne termoizolacione, demit fasade, kao rješenja za uštedu električne energije.

Da li znate da se najviše toplotne energije gubi preko spoljašnjih zidova – čak 30%?
Demit fasada je danas najpopularnija termoizolaciona fasada, pa ako mislite da je izvedete na vašoj kući, pogledajte savjete koje je ISOMAT tehnička podrška pripremila za vas.

Demit fasada je popularna iz više razloga: smanjuje troškove gradnje, jer se radi na tanjem spoljašnjem zidu (21 ili 25 cm), postavlja se veoma brzo i ekonomičnija je, jer fasadu prethodno nije potrebno malterisati. Ukoliko se izvede kvalitetno, vijek trajanja je oko 30 godina.

Kvalitetna demit fasada omogućava uštedu do 40% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog mogućnosti korišćenja tanjih zidova i manjih grejnih tijela. Osigurava prijatne uslove boravka u prostoru: zimi toplo – ljeti hladno. Demit fasada obezbjeđuje dobru prozračnost objekta, visoku otpornost na vlagu i pouzdanu zaštitu od požara. Osim toplotne zaštite na raspolaganju vam stoji i veliki izbor završnih maltera u različitim nijansama i detaljima, koji objektu daju na kraju i ljepši izgled