Pročitajte dnevni horoskop za dan 13.04.2024. vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Ovan

LJUBAV: Slobodni Ovnovi, ako ste se pitali zašto vam se čini da se neko ponaša pomalo čudno u vašem prisustvu, mogli biste biti iznenađeni otkrićem da gaji romantična osećanja prema vama, što je sada postalo nemoguće sakriti. Razmislite da li uzvraćate osećanja i da li vredi ulaziti u odnos. Ovnovi u vezi, vaš odnos s partnerom možda izaziva zavist drugih, pa analizirajte ko vam je pravi prijatelj, dok vas astralni uticaji podstiču da razmišljate o novim načinima rešavanja svojih problema. Vreme se razvedrava i predstoji idealan period kad s voljenim možete otići na izlet na kom ćete nesumnjivo učvrstiti odnos.

POSAO: Ako se bavite trgovinom, očekuje vas uspešan i profitabilan period. Planete zrače energijom koja vas dovodi u centar pažnje na radnom mestu više nego ikad pre. Vaš um je sada mnogo više usredsređen i fokusiran, pomažući vam da energiju usmerite u jednu stvar umesto u više odjednom – i ovo je vaša tajna uspeha. Planetarna konfiguracija donosi mnogo dobrih ideja.

ZDRAVLJE: Emotivnost i nervoza kod vas se često udružuju, ali u ovom periodu imate dovoljno energije da iznesete sav stres i pritisak koji osećate. Osnažite imunitet.

Bik

LJUBAV: Planetarni sastav može izazvati nekakav vid sukoba između vas i vašeg partnera, pa ako već čitate ovo – potrudite se da situacija ne eskalira, već je rešite na miran način. Odložite donošenje važnih odluka jer ste zbunjeni, nestrpljivi i možda nisu ispravne. Sa druge strane, sukobi u porodici nisu predviđeni, domaća atmosfera će biti opuštena i prijatna. Slobodni Bikovi, vaše želje i snovi nisu u skladu sa stvarnošću i dovešće do pesimističkog raspoloženja i nespremnosti da delujete ako nastavite da ih negujete. Ovaj ciklus će vam dati priliku da duboko analizirate ponašanje ljudi oko čega će vam doneti veliku korist. Ne dozvolite da vas sebičluk preplavi.

POSAO: Odložite poslovne sastanke jer trenutno niste dovoljno fokusirani, pa možete pogrešiti. Morate se zaštititi od rizičnih poduhvata da biste izbegli finansijske gubitke. Možda ćete biti neprijatno iznenađeni vestima da neko pokušava da vas udalji iz kancelarije, posebno ako se bavite politikom ili drugim državnim poslom. Budite odgovorni za svoje postupke.

ZDRAVLJE: Trenutni problemi su hronične prirode, a ako su se pojačali kao posledica stresa, najbitnije je da to uvidite i prihvatite bez drame. Povedite računa o hrani i smanjite obroke.  

Blizanci

LJUBAV: Slobodni Blizanci, mogu se desiti uzbudljivi događaji vezani za učešće na javnim događajima i lepo poznanstvo sa osobom sa kojom se savršeno slažete. Emocionalno se osećate u harmoniji sa sobom, otvoreni ste za nove kontakte i vrlo je izvesno da ćete sresti one koji već neko vreme žele da se upoznaju sa vama. Blizanci u vezi, možda bi bila dobra ideja da sa partnerom počnete da planirate putovanje koje će vam doneti jedinstveno iskustvo – nešto neuobičajeno što ćete pamtiti zauvek. Ako malo promenite svoj ugao posmatranja, možda ćete uvideti da vam se ukazuje sasvim drugačija slika – za razne stvari.

POSAO: U ovom periodu je imperativ da se prepustite poslu i poslovnim sastancima. Moguće je da, u toku ovog perioda, nećete biti u najboljem raspoloženju i biće vam teško da pobudite bilo kakav entuzijazam za predstojeće zadatke. Planovi napravljeni tokom ovog ciklusa biće izuzetno korisni; bićete prvenstveno zainteresovani za stvaranje ili iskorak ka nečemu novom.

ZDRAVLJE: Očuvaćete nivo energije i balans, ako uspete da budete dovoljno aktivni, da bi kasnije mogli zasluženo da se opustite. Optimističan stav je od najveće važnosti za vaše zdravlje.

Rak

LJUBAV: Ako ste u rebusu u pogledu emocija, i ako vas pojedini partnerovi postupci nerviraju, nemojte se mučiti, već sedite i o svemu razgovarajte. Ako komunicirate iskreno i dobronamerno, cela situacija će na kraju biti razrešena i ispasti dobro. Slobodni Rakovi, razmislite o uspostavljanju novih odnosa. Bez oklevanja načinite promene koje ste razmatrali proteklih dana. Ako je moguće, idite na putovanje o kome ste sanjali i pokušajte da pomešate ono što je korisno sa prijatnim. Prihvatajte pozive prijatelja, čak i ako vam predlog isprva nije interesantan.

POSAO: Ne dogovarajte sastanke i poslovne razgovore, jer su razočaranja za očekivati. Ne dozvolite da emocije i ishitreni potezi pokvare vaša dosadašnja dostignuća. Poteškoće su privremene i odnose se na vaš materijalni status. Ako niste zadovoljni trenutnim radnim mestom, promenite ga time što ćete osvežiti kontakte sa onima koji vam mogu predložiti rešenje.

ZDRAVLJE: Nervoza vas može navesti da preterano jedete i da se loše osećate zbog toga. Izađite iz začaranog kruga i uvedite fizičke aktivnosti u dnevni raspored.

Lav

LJUBAV: Naučićete mnogo u odnosu kad budete strpljivi i smireni jer će vam to omogućiti da posvetite više pažnje i partneru, i sebi. U ovom periodu ste u jednom od svojih najdruštvenijih i harmoničnih raspoloženja, pa ga iskoristite da se otisnete na zajedničke nesvakidašnje akcije (mi uvek predlažemo putovanja bilo kakve vrste, jer su radost života). Slobodni Lavovi su puni romantičnog entuzijazma – i vole da se tako osećaju, jer dobro znaju kako da tu energiju konstruktivno upotrebe i kad ne mogu da je usmere na emotivne odnose.

POSAO: Završite ono što ste započeli da biste izbegli kritiku nadređenih. Ako ste u procesu važne odluke, nemojte žuriti u njenom sprovođenju. Za one koji se bave umetnošću, zvezde daju šansu da stvore nešto zaista lepo, što im može doneti veliku radost.

ZDRAVLJE: Hronične smetnje bi mogle da vas zabrinu, pa zato dodatno povedite računa o sebi, a naročito o ravnoteži između psihičkog i fizičkog zdravlja.

Djevica

LJUBAV: Slobodne Device, divna nova poznanstva su iza ugla, gde će biti toliko romantike da će običan skepticizam nestati. Polako ali sigurno – strpljenje će vam dati samopouzdanje i sigurnost na svakom koraku, a energija sa planeta donosi veoma opušten osećaj. Device u vezi, možda ćete ući u zajednicu koja će potpuno promeniti vaše ideje o svetu i životu. Energija koja emituje sa planeta može vas zaslepiti očekivanjima koja prevazilaze ono što biste inače smatrali razumnim. Sadašnja astralna energija vas podstiče da razmišljate o svojoj budućnosti sa partnerom, ali nemojte prihvatati ono što vam ne odgovara.

POSAO: Vaše promenljive emocije vas mogu sprečiti da ispravno percipirate važne razgovore koje uključuju ceo kolektiv. Ne smete biti nestrpljivi, samo zbog sitnih prepreka na putu. Nebeska konfiguracija će obuhvatiti izglede promene. Nemojte ulagati svoje vreme ako niste dobro razmotrili svoje ciljeve. Najbolje je prvo se baviti problemima koji zahtevaju hitno rešenje.

ZDRAVLJE: Dobro se osećate, disciplinovano ponašanje i odgovornost prema sebi i drugima, vaše su jače strane i to vam uvek dobro ide.

Vaga

LJUBAV: Planetarno poravnanje donosi veoma veselu energiju, tako da ako imate nešto što treba da kažete, onda bi ovo bio dobar trenutak da to uradite, jer ćete moći da komunicirate na takav način da ćete preneti poruku bez potrebe da pribegavate prikrivenim metodama; a partner će ceniti iskrenost. Slobodne Vage, vaša želja da se suočite sa onima koji su vas razočarali će vam doneti samo štetu. Nemojte im davati na značaju, već podignute glave hodajte dalje. Onaj ko prepoznaje vaše kvalitete će se i zadržati. Period je ispunjen planovima i novim nadama.

POSAO: Možda ćete biti primorani da usporite i razmislite kuda obaveze kojima se bavite zapravo idu, i koji su vaši motivi da budete uključeni. Nebesko poravnanje oživljava stvari i kad jednom postavite svoje ciljeve, nećete se osvrtati. Ujedno postoje i određene promene koje vas mogu sprečiti da se nosite sa zadacima, uprkos vašem samopouzdanju. Međutim, nasuprot tenziji, rezultat izvršavanja hitnih zadataka je neočekivano visoka finansijska nagrada.

ZDRAVLJE: Ne potiskujte ništa, suočite se sa svim osećanjima i kanališite ih na kreativan način – to će održati visok nivo vaše energije i pozitivno uticati na vaše ukupno zdravlje.

Škorpija

LJUBAV: Ljubav i romansa su više povezani sa osećajem sigurnosti, a takođe i sa idejama šta svako od vas može učiniti jedno za drugo, a nebesko poravnanje naglašava ovaj aspekt veze i čini vas svesnim koliko ste dali i šta ste dobili zauzvrat – i da li vam je to dovoljno. Imajte razumevanja za intenzivne promene raspoloženja partnera, jer se to dešava i vama. Slobodne Škorpije, možda se osećate kao da balansirate na ivici provalije, ali možete preduzeti brzu akciju da napravite promenu i to možete učiniti na takav način da ono što se dešava zaista poboljša vaš život. Bilo koja vrsta putovanja na kratke ili duge udaljenosti biće vam veoma prijatna. Procenite situaciju na svoj način i u svoje vreme, ne dozvolite da vas neko požuruje da donesete odluku pre nego što budete spremni.

POSAO: Na novim sastancima ne propustite priliku da stvorite korisna partnerstva. Moguće su nove poslovne ponude koje bi vam mogle pomoći da uspešno završite svoj posao. Uprkos emocijama koje teško možete zadržati za sebe, možete očekivati pozitivne promene koje garantuju uspeh. Postoji mogućnost da će se pojaviti neko ko ima moć da vam pomogne da ostvarite svoje planove.

ZDRAVLJE: Umete da vodite računa o sebi – najveća pretnja vašem zdravlju u ovom trenutku je manjak kretanja i višak hrane.

Strijelac

LJUBAV: Slobodni Strelci, nemojte gubiti energiju i vreme na nekoga ko vam ne uzvraća simpatije, već se posvetite sebi i onima koji zaslužuju vašu pažnju. U startu se prema drugima postavite racionalno, nemojte momentalno stvarati romantične iluzije kako se kasnije ne biste razočarali. Strelci u vezi, potrebno vam je strpljenje za partnerove potrebe i razmišljanja, jer svi smo indivualna bića i ne delamo na isti način. Nemojte se oslanjati na svoja očekivanja, već situaciju objektivno posmatrajte. Vaša lakovernost i podložnost uticaju mogu biti razlog da se odreknete svojih principa i ne uspete u onome što je planirano.

POSAO: Nemojte dozvoliti da se dešavaju problemi na radnom mestu zbog nedostatka vaše saradnje sa kolegama. Budite bolji čovek i dobronamerno im priđite prvi kako biste izgladili odnos. Pred vama su poslovni izazovi koji će vam pomoći da pronađete novi pristup i u rešavanju ličnih problema. Planete obećavaju realizaciju starog plana.

ZDRAVLJE: Osećate se čudno i nestabilno, kao da živite u nadrealnom scenariju. Većina ljudi se tako oseća, ne uživljavajte se mnogo, nastojte da se držite rutine urednog života i čuvanja zdravlja.

Jarac

LJUBAV: Skloni ste da ljubavi pristupate veoma ozbiljno, ali planete nalažu da ćete uskoro osetiti neodoljivu želju za slobodom, koja vam predskazuje i ljubavne avanture. Skloni ste da svoje emocije držite pod kontrolom, ali je moguće da ćete u ovom periodu poželeti da se ponašate “kao pušteni s lanca”. Slobodni Jarčevi, počnite da analizirate svoje motive za usvajanje određenih obrazaca ponašanja kako biste stvorili novu perspektivu. Potrebna je hrabrost da se bude iskren, otvoren i ranjiv da bi se promena omogućila.

POSAO: Morate biti sistematičniji i utemeljeniji da biste bili uspešni. Uskoro ćete imati dodatni podsticaj samopouzdanja, što vas čini prilično raspoloženim i privlači pozitivne vibracije. Ipak, u ovom trenutku je važno da se uzdržite od donošenja odluka za dugoročne promene – ako ih niste dobro razmotrili.

ZDRAVLJE: Jačajte imuni sistem, čuvajte živce, ne prepuštajte se strahu i panici. Odličan momenat da počnete da praktikujete smirujuću duhovnu tehniku, kao što je meditacija, ili tehnike disanja i opuštanja.

Vodolija

LJUBAV: Merkur je uz vas – pomaže u razgovoru o ozbiljnim temama i ako nema međusobnog razumevanja o određenim pitanjima, sada je vreme da o njima razgovarate kako biste postigli konsenzus. Krivi ste za svoje propuste, koji su kazna za nespremnost da čujete tuđe mišljenje. Znajući ovo, potrudite se da svakoj temi pristupate staloženo i bez impulsivnosti. Slobodne Vodolije, teško vam je da kontrolišete svoje emocije. Ispunjeni ste nadama i planovima, od kojih je većina ostvariva i dovoljan razlog da se ne osećate neprijatno. Razmislite o pojedinim promenama. Ako ste nedavno upoznali novu osobu i niste sigurni šta da o njoj mislite, verujte svojoj intuiciji jer je na vašoj strani.

POSAO: Predstoji vam poslovno putovanje koje će izazvati veoma postojan period u kom nećete mnogo razmišljati o finansijama. Analizirajte svoja dostignuća ne samo za trenutak, već i za ceo period i otklonite sopstvene greške da biste izbegli probleme. Ne žurite i još jednom razmislite o svojim namerama i planovima. Promene sad idu u vašu korist.

ZDRAVLJE: Dobro se osećate, ali to ne znači da ste neranjivi, čuvajte se i nemojte biti neodgovorni samo zato što vam je dosadno.

Ribe

LJUBAV: Vaša očekivanja od ljubavi su velika, nestrpljivi ste i sve želite odmah, što može izazvati tenziju kod partnera. Morate da odložite raspravu o novim važnim odlukama i pokretanju promena. Sa druge strane, ako se primirite i pustite stvari da se razvijaju svojim tokom – zvezde poručuju da to može doneti povoljan period u vašoj vezi, pun nežnosti i razumevanja. Slobodne Ribe nastavljaju da komuniciraju i šarmiraju, putem društvenih mreža i drugih aktuelnih oblika komunikacije. Dovoljni ste sami sebi, u suštini, i trenutno vam to veoma odgovara.

POSAO: Moguć spor sa kolegama ili poslovnim partnerima oko propusta koji može dovesti do kolektivnih gubitaka, pa pripazite. Vaša lakovernost i podložnost uticaju mogu biti razlog da se odreknete svojih principa i ne uspete u onome što je planirano. Priznanje i prosperitet su zagarantovani ako pažljivo pogledate šta se dešava oko vas.

ZDRAVLJE: Kanališite višak energije vežbanjem, preuređenjem životnog prostora i kad se lepo umorite, onda ćete moći da se potpuno opustite.