U sali Centra za kulturu sinoć je u sklopu festivala „Dani umjetnosti“, održan koncert klasične muzike na kojem su nastupili Danilo Đokić (klavir) i Nađa Dabetić (kontrabas).

Ljubitelji klasične umjetnosti imali su priliku da čuju djela Šošanima, Kusevitskog, Baha, Geršvina i Botezinija.
Na početku koncerta prisutne je, u ime organizatora festivala „Dani umjetnosti“ pozdravila Tamara Kenjić, direktorka Centra za kulturu. Ona je istakla da se ovim festivalom daje prilika mladim, talentovanim umjetnicima da svoje ideje, emocije i vizije pretoče u stvarnost i podijele ih sa publikom.
„U današnjem svijetu, gdje su umjetnost i kreativnost ključni faktori koji oblikuju našu kulturu i društvo, važno je podržati i promovisati mlade talente. Ovaj festival predstavlja priliku da se osnaže mladi umjetnici, da se ohrabre da nastave svoj put ka ostvarenju snova, ali i da se prepozna njihov značaj u stvaranju boljeg i bogatijeg svijeta“ – kazala ke Kenjić uz zahvalnost Nađi Dabetić,umjetničkoj organizatorki festivala čija ideja već treću godinu okuplja mlade umjetnike.
Voditeljka programa bila je Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu.
Festival „Dani umjetnosti“ završava se večeras izložbom radova mališana JPU „Radmila Nedić“ koja nosi naziv „Ko smo mi i kako se osjećamo pored vas“. Izložba će biti otvorena u Galeriji „Nikola i Uglješa Popović“ u 19 časova.
Festival organizuje Opština Berane posredstvom Sekretarijata za kulturu, omladinu i odnose sa NVO, Javne ustanove Centar za kulturu i Polimski muzej , u saradnji sa Nađom Dabetić, umjetničkom organizatorkom.
Cilj festivala je promocija kulturnog stvaralaštva mladih umjetnika iz Berana. Pored njih, predstavljaju se i drugi umjetnici iz Crne Gore i Srbije. Muzički izvođači, pisci, pjesnici, slikari, kroz svoj umjetniči rad, znanje i iskustvo daju ogroman doprinos festivalu.