Povodom uručenja donacije, predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović, sa saradnicima, posjetio je juče Osnovnu školu “Vladislav Rajko Korać”. U znak podrške obrazovanju i poboljšanju uslova u kojima najmlađi iz Štitara provode školske dane, opština Berane donirala je pet laptopova, četiri matičnoj školi, a jedan područnom odjeljenju u Crvljevinama, što će biti izuzetno korisno. za nastavu i učenje u ovoj školi.
Predsjednik Todorović je tom prilikom istakao važnost ulaganja u obrazovanje i tehnološki napredak, ističući da su savremeni alati poput laptopa ključni za unapređenje učenja i pristupa znanju u današnjem digitalnom dobu. Izrazio je i zadovoljstvo što je u mogućnosti da podrži lokalne obrazovne institucije, makar i u simboličnoj mjeri.
Direktorka Dušića Šćekić je izrazila zahvalnost predsjedniku Todoroviću i Opštini Berane na ovom značajnom gestu, ističući da će laptop računari biti od neprocjenjive pomoći u digitalizaciji nastavnog procesa i unapređenju obrazovnog iskustva učenika.
Ova donacija odražava kontinuirani angažman opštine Berana u podršci obrazovanju i tehnološkom razvoju, te doprinosi stvaranju boljih uslova za učenje i razvoj mladih generacija u našoj opštini.
Uručenju donacije prisustvovali su potpredsjednik opštine Damjan Ćulafić, sekretarka Sekretarijata za privredu i investicije Maja Đurišić, sekretar Sekretarijata za opštu upravu Miloš Raković i komandant Službe zaštite Mikica Korać.

Izvor: Sajt opštine Berane