Najbolji crnogorski karatista Nenad Dulović sastaće se u nedjeljnom finalu sa mađarskim kolegom Martelom Ivešom Tadišijem.

Nenad Dulović je pokazao klasu i na Evropskom prvenstvu u Zadru. Pokazao je da je jedan od najboljih boraca u kategoriji do 67 kilograma, a u nedjelju će imati priliku i da postane prvak Evrope. Rival u borbu za zlato biće mu Martal Iveš Tadiši.
– Uspješno odrađen prvi dio šampionata i izboreno finale. Sva četiri meča odradio sam prije svega hrabro i pametno, a imao sam malo i sreće. Zadovoljan sam svojim nastupom, a on je rezultat napornog rada – rekao je Dulović.
Aktuelni svjetski vicešampion zahvalio se svom treneru Žarku Rakoviću iz podgoričkog Omladinca, selektoru Almiru Cecunjaninu i treneru za fizičku pripremu Dejanu Vujisiću.
– Dali su svoj maksimum, radili su na meni i posvetili mi svoje vrijeme. Hvala mojim drugovima iz kluba i reprezentacije, delegaciji Karate saveza na podršci sa tribina – rekao je Dulović.
Osigurao je Dulović 13. medalju na velikim takmičenjima za Crnu Goru, a sjajan nastup ima priliku da kruniše osvajanjem zlatne medalje.
Izvor: Dan