Službenici podgoričke policije su juče, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronađene i oduzete različite vrste opojnih droga, a dva lica su lišena slobode, saopštili su iz Uprave policije.

Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.D. (42) i tom prilikom pronašla i oduzela 86 komada tableta sa liste opijata. Policija je od A.D. prikupila obavještenja na ove okolnosti i na okolnosti da je jednom licu starom 22 godine prodao 16 komada tableta sa liste opijata za iznos od 80 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Juče je izvršen i pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.D. (40), kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 185 grama i dva tzv. džointa, kao i drobilicu sa tragovima biljne materije. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.D. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Osim toga, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.V. (29) podgorička policija je pronašla i oduzela 11 žvakaćih guma „amnesia kanabis”, teglu sa ostacima biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, dva pakovanja rizli i dva korišćena tzv. džointa. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje.